Hírek

2017.04.24. 19:28

Tábla hirdeti a nívódíjat

Szombathely - Felavatták a Brenner iskola nívódíját hirdető táblát hétfő délelőtt. A rangos építészeti elismerést még tavaly decemberben ítélték oda az intézménynek.

Budai Dávid

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének felhívása 2016 tavaszán jelent meg, és a legalább 100 millió forint összértékű épületekkel lehetett pályázni. A rangos zsűri olyan szempontokat vizsgált, mint hogy hogyan sikerült összehangolni az épület kivitelezésekor az építészeti-műszaki tartalmakat, hogy mennyire gazdaságos és fenntartható a kivitelezést követően az épület, és hogy teljesülnek-e a szigorú környezetvédelmi előírások.

Az építészszakma úgy ítélte meg, hogy a Brenner iskola épülete a legnívósabb, így a kiérdemelt díjat tavaly december 9-én át is adták. Az elismerést a Szombathelyi Egyházmegye képviseletében Andorka Miklós egyházmegyei főépítész vette át. A Brenner iskola új épületének alapkövet 2014. augusztus 11-én tették le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!