Hírek

2017.03.30. 12:23

Rekordra készül a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar!

Ön is részese lehet annak az egyedülálló rekordkísérletnek, ahol ezer ember énekel el négy himnuszt. Mindenki jelentkezését várja a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar.

Budai Dávid

A 15 éves, ötventagú Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar egyedülálló rekordkísérletre készül április 30-án 18 órakor a táplánszentkereszti futballpályán. A tervek szerint ezer ember fog elénekelni négy himnuszt. (Boldogasszony anyánk, Örömóda, székely himnusz, magyar himnusz) Minden érdeklődő jelentkezését várják, függetlenül attól, hogy tud-e énekelni vagy sem – tudtuk meg a rekordkísérlet ötletgazdájától, a fúvószenekar vezetőjétől, Janászek Ferenctől.

Aki énekelni szeretne, azt 15 órától várják a helyszínen, ahol a résztvevőket regisztrálják, hiszen a rekordot hitelesíteni is fogják. – Nem kell félni, a szöveget a helyszínen minden jelenlévő kézbe kapja – fogalmazott a szervező, aki hozzátette, nem zenei produkcióra készülnek elsősorban, hanem a közösségi összefogást, a közösségi érzés megélését szeretnék kiemelni.

A rekordkísérlet tisztelgés Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulója előtt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!