Hírek

2017.03.05. 19:55

Tavaszi nagytakarítás - Az Őrségi Nemzeti Park rendbe tette a környéket

Pankasz, Felsőjánosfa- Elolvadt a hó már a leghűvösebb zugokban is, ez pedig azt is jelenti, hogy láthatóvá válnak az "elejtett" dobozok, papírok. Ezúttal sem nézték tétlenül az Őrségi Nemzeti Park munkatársai.

Bakos Ágnes

Pankasz és Felsőjánosfa között, a közút mentén takarítottak az Őrségi Nemzeti Park munkatársai a napokban. Egyfajta tavaszi nagytakarításnak felelt meg az akció. Évente több ilyet is tartanak azon kívül, hogy csatlakoznak a hivatalosan meghirdetett, országra szóló TeSzedd! mozgalomhoz.

Rengeteg szemét gyűlt össze az út mentén, ezért sem várták meg a takarítással a tavaszi országos hulladékgyűjtő akciót
Fotó: Facebook.com

A tél végén, a tavasz elején nagyon látványosak az elejtett szemetek, hiszen a hó elolvadt, de még nem borultak teljes lombjukba a fák és a bokrok. Több zsáknyi kommunális hulladékot szedtek össze: a sörösdobozoktól az összegyűjtött és zsákba kötött csomagolóanyagokig változatos volt a bokrok alján talált szemét. Hogy ki, honnan és mikor vitte oda, azt természetesen nem tudni. S nehéz is lenne kitalálni, hiszen minden őrségi településen jól szervezett a szemétszállítás és az éves lomtalanítás. Minden-esetre amit találtak, összeszedték, talán idén már nem lesz szükség ilyen akcióra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!