Hírek

2017.04.19. 09:09

Tegyék le a névjegyüket! – A nyitás óta élénk az érdeklődés a II. Vas Népe Állásbörzén

Szombathely – A II. Vas Népe Állásbörze helyszíne ma egész nap az Agora – Művelődési és Sportház. 32 kiállító mintegy 2500 álláshellyel várja az érdeklődőket 10 és 17 óra között.

Tóth Kata

Nem szegte kedvét az álláskeresőknek a viharos szél és a metsző hideg – közvetlenül a nyitás után több standot körbeálltak, hogy érdeklődjenek a kiadó pozíciók iránt.

A standok pedig már a kezdés egy órával berendezve vártak – molinókkal, reflektorokkal, dekorációval és a pultok mögött készséges HR-vezetőkkel, asszisztensekkel.  Az állásbörze forgatagában minden egyes jelentkezőnek személyre szabott tanácsokat adnak a cégképviselők.

A végzettséghez és munkatapasztalathoz kötött állásoktól kezdve a szakképzettséget nem igénylő munkakörökig találhatnak maguknak megfelelőt azok, akik 10 és 17 óra között ellátogatnak a rendezvényre. Diákok, valamint megváltozott munkaképességűek részére is készülnek ajánlatokkal a foglalkoztatók.

A megye nagyfoglalkoztatói, termelő multinacionális cégei, szolgáltatók és állami intézmények is jelen vannak.

Fotó: Unger Tamás

Akik szívesen dolgoznának a nyomtatott és az online médiában, azokat a Vas Népe várja saját standjánál. Keresünk új kollégákat – online szerkesztőt, online és print újságírót –, és fizetett gyakornoki lehetőséget is találhatnak nálunk.

Kinyomtatott, fényképes magyar (és idegen nyelvű) önéletrajzukat feltétlenül vigyék magukkal a rendezvényre! Azonnali regisztrációra és állásinterjúkra is készülhetnek.

 

Gombor Lászlónak az ügyfélkapu-regisztrációban segít a NAV standjánál Petkovits Anikó sajtóreferens. Tőle megtudjuk, reggel óta többen megkeresték őket azzal, hogy rendelkeznek már ügyfélkapuval, de nem tudják a felhasználónevüket, jelszavukat. Nekik ügyfélkapu-aktiválásra van szükségük – ebben is a hozzájuk fordulók rendelkezésére állnak. Az adózóknak a regisztráció és az aktiválás a május 22-i szja-bevallás miatt fontos. Hogyan működik a bevallás az idei évben, mi az a tervezet, kinek küldik ki postán, mi ennek a feltétele – ezek is gyakori kérdés feléjük. A munkatársaik konkrét tájékoztatást adnak, ha az adózók ezt igénylik. A sajtóreferens hangsúlyozza, idén először egy kattintással lehetőség van arra, hogy érvényes bevallása legyen az adózónak.

Németh Kinga 24 éves, angol, német nyelvtudása van, és most már spanyolul is boldogul. Épp egy spanyol érdekeltségű multi standja előtt áll, fürkészi a feltüntetett álláslehetőségeket. Elárulja, most kezdte a munkakeresést. Turizmus-menedzsment mesterszakon végzett Veszprémben, és a vendéglátás területén szeretne elhelyezkedni. Szakmai gyakorlatát Szombathelyen szerezte. Marketing- vagy HR-szakirány érdekelné a nagyvállalatoknál, esetleg céges rendezvények szervezése. A multik szerencsére keresnek HR-eseket, ez a tapasztalata, járt már több standnál.

Gumhert Judit és Rátkai Szilvia személyzeti vezetők Zalaegerszegen és Körmenden. Közel tíz éve egy kiskereskedelmi területen tevékenykedő multinál dolgoznak. Most váltani kényszerülnek – június 1-jével szűnik meg a munkakörük egy vállalati struktúraváltás – központosítás és költségcsökkentés – miatt. Ottjártunkkor az Ames Hungária Kft. HR-vezetőjével, Bogdán-Boda Edinával beszélgettek. Juditnak és Szilviának középszintű német nyelvtudása van, az Ames-nél viszont a szellemi pozíciókban az angolra van szükség, így nem tudtak nekik munkát ajánlani. Sok lehetőség van a börzén, mondják, jó néhány önéletrajzot hagytak különböző standoknál, mindenki nyitott, közvetlen volt velük.

Szép számmal jöttek jelentkezők, meglepő módon sok szellemi pozícióra van érdeklődés. Fizikaira kevésbé, pedig ez fordítva szokott lenni. Kisebb látogatottságra számított az Ames HR vezetője, így pozitívan csalódott.

Nagy Attila beszerzési vezető a répcelaki Liss Kft.-nél. Cégük 350 főt foglalkoztat, különféle patronokat, valamint szóda- és habszifon készülékeket is gyárt és forgalmaz. Mérnökhiánnyal küzdenek, de keresnek gépbeállítót is. Szombathelyi érdeklődők – Németh Miklós és Karancz Andrea érkeznek standjukhoz. Andreát betanított munka, Miklóst eladói, webmesteri, vagy akár fizikai munka érdekelte.

Fogarasi Katalinnal a lukácsházi telephellyel rendelkező Schott standjánál találkozunk. Francia, angol és német nyelvtudással rendelkezik, sokféle munkakörben dolgozott már, most szellemit keres. Az álommunka valamilyen kreatív pozíció lenne a számára, lehetőség szerint segítő vonallal. A Schottnál, amely egy nemzetközi technológiai konszern a speciális üveggyártás területén, vevőszolgálati munkatárs pozícióról tárgyaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!