Hírek

2017.02.23. 07:08

Nem létező telefonokat adtak el – Letöltendőt javasol a sárvári ügyészség

Sárvár – Még külön bankszámlát is nyitott a csaláshoz a két férfi, akik több mint félmillió forintot kerestek a nem létező mobiltelefonnal. Vagyonelkobzást és letöltendőt javasol az ügyészség.

Bakos Ágnes

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette a vád a két férfi ellen – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A két férfi két évvel ezelőtt hirdette online a nem létező mobiltelefonokat. 17 esetben jártak sikerrel: összesen 583 ezer forintot csaltak ki. A módszer egyszerű volt: különböző internetes hirdetési oldalakon árulták a nem létező készülékeket, volt, aki 5 ezer, volt olyan is, aki 51 ezer forintot fizetett egy-egy telefonért. Külön bankszámlát nyitottak a vételárak fogadására – persze nem küldték az árut a megrendelőiknek.

Korábban is került már összetűzésbe a törvénnyel a két férfi, most végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást javasol ellenük a Sárvári Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!