Hírek

2015.07.28. 12:12

Teljes egyetértés Felsőcsatáron – A képviselők támogatják a polgármestert

Felsőcsatár – A megválasztott képviselők mind Kratochvill Attilát támogatják. Lendvai Gábor kiszáll a politikai közéletből.

Budai Dávid

Ahogyan már beszámoltunk róla, a felsőcsatári időközi polgármester-választást 137 szavazattal Kratochvill Attila nyerte, míg Lendvai Gáborra 115-en voksoltak. Mostanra az is kiderült, hogy kik fogják alkotni a képviselő-testületet. Ifjabb Kállai Csabára 137-en, Pezenhoffer Antalnéra 131-en, Feigl Konrádra 123-an és Bencsics Szilviára 121-en szavaztak. Ők mindannyian Kratochvill Attilát támogatják, így biztosan nem lesz összeférhetetlenség a polgármester és a képviselőtestület között, ahogyan az őszi választások után történt, és ami a mostani időközi választások kiírásához vezetett. Ahogyan Kratochvill Attila fogalmazott, teljes lesz az egyetértés és a béke.

Az újra megválasztott polgármester négy képviselőtársával. A képen balról jobbra: ifjabb Kállai Csaba, Pezenhoffer Antalné, Kratochvill Attila, Feigl Konrád és Bencsics Szilvia. Fotó: Szendi Péter

A frissen megválasztott polgármestertől megtudtuk: vasárnap este fél kilenckor kapta a hírt a választási bizottságtól, hogy ő győzött, azóta több mint százan gratuláltak neki telefonon. Természetesen nagyon örült a hírnek, de hozzátette, hogy az ellenfelére leadott 115 szavazat is elgondolkodtató, mivel ezek szerint néhány dolgot másképpen kell csinálnia a jövőben, mint ahogyan korábban tette. Megtudtuk: abban teljesen biztos volt, hogy az ő képviselőjelöltjei befutók lesznek és abban is nagyon bízott, hogy az emberek többsége rá fog szavazni. Azt reméli, hogy mostantól béke lesz a faluban, és szerinte, ha normális célokat állítanak maguk elé, akkor a Lendvai Gáborra szavazók is elégedettek lesznek.

A leköszönő polgármester büszkén és felemelt fejjel fogadta a hírt, Lendvai Gábor elmondta: volt már vesztes helyzetben, ezért nem rázta meg lelkileg az eredmény. Hozzátette: szívesen volt polgármester, de a falu döntését maximálisan tiszteletben tartja. Sajnálja azokat a választókat, akik rá szavaztak és csalódtak, de tudomásul kell venni az eredményt, és mindenkinek segíteni kell az új csapatot, amelynek tagjai – reméli – tisztességgel és becsülettel fognak dolgozni a településért. Sok sikert kíván és gratulál az új vezetésnek. Lendvai Gábor végezetül elárulta: magánemberként továbbra is segít bárkinek a faluban, de a politikai közéletből kiszáll, és mostantól több ideje lesz a családjára.

Vasárnap a 419 választásra jogosult felsőcsatári polgárból 258 élt a választójogával. A választási részvétel a vártnál magasabb, 61,5 százalékos volt. A szavazatszámláló bizottság kilenc érvénytelen és 249 érvényes szavazatot számolt össze, így az időközi önkormányzati választás érvényes és eredményes volt Felsőcsatáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!