Hírek

2017.07.16. 18:30

Teljesen megújul a Fehér utca Csepregen

CSEPREG Nagyszabású munkálatok kezdődnek a Fehér utcában, megvalósul a még fel nem újított burkolat teljes rekonstrukciója. A munkák várhatóan augusztus 10-éig tartanak.

Cseszkó Tamás

Vlasich Krisztián polgármester egyik fő célkitűzésének tekinti a város kritikus útjainak, járdáinak felújítását. - Szerencsére a törekvéseink egyre inkább célba érnek - emlékeztetett a városvezető, hozzátéve, hogy a nagyszabású útfelújítás elkezdődött a városban, most éppen a Fehér utcában. A polgármester elmondta, hogy minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy minél több utcát és járdát tudjanak rendbe hozni.

- Az érintett részen a közelmúltban - az önkormányzat megbízásából - a Vasivíz Zrt. munkatársai elvégezték a szükséges közmű-karbantartási munkálatokat, amelyek előfeltételét képezték az útburkolat rekonstrukciós munkálatainak - tette hozzá a polgármester. - 2017. július 5-én írtuk alá a kivitelezővel a vállalkozási szerződést, amely alapján most megvalósul a Fehér utca még fel nem újított útburkolatának teljes rekonstrukciója. Az előkészítő munkálatok várhatóan már ma megkezdődnek. A Vasi-víz Zrt. elvégzi a még szükséges munkálatokat a Fehér utca 1. szám előtti területen. Ezt követően a kivitelező július 24-én vonul fel a területre.

A Fehér utcában is megjelennek a munkagépek Fotó: VN-archív

A munkálatok időtartama alatt - várhatóan két napig - teljesen lezárják az utcát. A polgármester azt ígérte, hogy a korlátozásokról folyamatosan értesítik az érintetteket. Természetesen az ingatlanokhoz ez idő alatt is el lehet majd jutni: gyalogosan, illetve az esti órákban várhatóan már gépjárművel is.

A munkálatokkal a tervek szerint augusztus 10-én végeznek, majd újabb utcafelújítások következnek a nyár folyamán.

Vlasich Krisztián hangsúlyozta, hogy a felújításnak hála a város lakossága ezen az útszakaszon is jó minőségű burkolaton közlekedhet majd a jövőben. Hozzátette: augusztusban a Bognár Ignác, az Alkotmány és a Zrínyi utcák felújítását is megkezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!