Hírek

2014.09.20. 09:34

Telt ház és vastaps a Bartók Teremben

Vásáry Tamás dirigálta pénteken a Savaria Szimfonikus Zenekart, a Szimfónia bérlet első előadásával megkezdődött az idei évad.

Cseszkó Tamás

Nem volt üres szék pénteken a Savaria Szimfonikus Zenekar szentélyében, a Bartók Teremben. Az évadnyitó előadást Mérei Tamás, a zenekar igazgatója nyitotta meg. Mint mondta, óriási siker a Szimfónia bérlet, a Bartók Terem kilencvenöt százalékos kihasználtsággal működik, úgy tűnik, folyamatosan pótszékezni kell majd az előadásokat. A direktor szólt arról is, hogy idén újabb bérlettel bővül a kínálat, a Szent Márton-emlékév jegyében Szent Márton-orgonabérletet kínálnak a közönségnek.

Fotók: Garas Kálmán

A hagyományokhoz hűen az évadnyitó koncerten derült ki, hogy kik lettek az Év zenekari művészei az elmúlt évadban. Németh Imre és Janzsó Péter nyerték el a díjat, a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjai szavazatai alapján. Oklevéllel és wellness hétvégével jutalmazták munkájukat. A megnyitó után Vásáry Tamás és a Savaria Szimfonikus Zenekar közös koncertje következett. Az első félidőben Chopin f-moll zongoraversenyét hallhatta a nagyérdemű, Vásáry Tamás vezényelt és zongorázott is. A második félidőben Beethoven IV. szimfóniája csendült fel. A Savaria Szimfonikus Zenekart ezúttal is Vásáry Tamás dirigálta. Az elnök-karnagya vezényletével a legtöbb Beethoven szimfóniát már sikerült rögzíteni, ezt a sorozatot a zenekar várhatóan DVD-n is megjelenteti majd. Az utolsó tételt követően üdvrivalgás tört ki a Bartók Teremben, percekig éljenezte Vásáry Tamást, és a Savaria Szimfonikus Zenekart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!