Hírek

2014.02.16. 17:05

Telt ház, jókedv a vadászbálon

Bükfürdő - 464-en mulattak szombaton a megyei vadászbálon, ahol Szűcs Judith volt a sztárvendég és a gyöngyösfalui Horváth Tímea lett a bál szépe.

Nagy Ildikó

Középen a vadászbál szépe, Horváth Tímea. Jobbján Tóth Orsolya, balján Bodorics Anett

A hagyományokhoz híven Bükfürdőn rendezték meg a Vas megyei vadászbált: a Fürdő étteremben 464 vendégnek terítettek szombaton este. Az érkezőket a Vas megyei vadászkürtösök fogadták a bejárat előtt, odabenn a hölgyvendégeknek pedig Koledics János kedveskedett egy-egy cserép színes virággal.

A megyei vadászbál töretlen sőt: növekvő népszerűségét jelzi, hogy a jegyek már január elején elfogytak. Erről is beszélt a vendégeket köszöntő Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Vas Megyei Területi Szervezetének és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke. Az elnök külön köszöntötte többek között V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkárt, Feiszt Ottót és dr. Jámbor Lászlót, az OMVK elnökét, illetve alelnökét, Ágh Péter országgyűlési képviselőt, Ágh Ernőnét, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatóját, dr. Tiborcz János dandártábornokot, Vas megye rendőrfőkapitányát, dr. Pusztavámi Mártont, az agrárgazdasági kamara vasi elnökét, dr. Galántai Györgyöt, a sárvári járási hivatal vezetőjét. Gagyi István beszédében megemlékezett az örök vadászmezőkre távozott vadásztársakról, és köszönetet mondott mindazoknak, akik felajánlásaikkal hozzájárultak a bál sikeréhez.

- Nem először töltök el önökkel egy báli estét, de sem az idő, sem a rutin nem segít, így aztán az az izgatottság sem múlik, amit akkor érez az ember, ha egy különleges társaságba érkezik - mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki szokásához híven ezúttal is egy Széchenyi Zsigmondtól idézett gondolatot osztott meg a bálozókkal: a fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vígaszképpen azért, amik vagyunk.

A pezsgős koccintás és a Savaria Táncsport Egyesület táncosainak műsora után Pereznyák Zoltán csapata ismét megmutatta, milyen is a legendásan híres vadászbáli ételsor: a tyúkhúsleves és a tárkonyos vadraguleves után pirítóson érkezett a lilahagymával megbolondított natúr libamáj, majd ki-ki eldönthette, hogy töltött csirkemellel, libacombbal, mézes kacsamellel, netán burgundi szarvassülttel vagy Wellington módra elkészített sertésszűz mignonnal csillapítja éhségét. Az almás-mákos tortaszelet elfogyasztása után sokan érezték úgy, hogy le kell mozogni a vacsorát: a tempót a Percsák zenekar diktálta, 22 órától pedig az ország hatvanévesen is bomba formában lévő diszkókirálynője, Szűcs Judith, aki szintén megtáncoltatta közönségét.

Akárcsak tavaly, most is az étterem összes termére szükség volt, hogy elférjenek a vendégek. A legtöbb asztalnál összeszokott, a bálba minden évben visszajáró baráti társaságok szórakoztak: a vadászok között láttuk dr. Orbán Péter egykori országos rendőrfőkapitányt, Rudolf Wiednert, a HUKE-csoport tulajdonosát, baráti társaságban bálozott prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház vezérigazgatója, akárcsak dr. Árva Pál vaskeresztesi borász és a finom, díjnyertes pálinkáiról ismert kőszegdoroszlói Pongrácz László. Dr. Németh István, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Samu László, a Herman Ottó Szakképző Iskola vadászképzésért felelős szakmai igazgató-helyettese is bálozott, dr. Unger István ezredesről, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság gazdasági igazgatójáról pedig megtudhattuk, hogy remek és kitartó táncos.

Egy jó bálon a hagyományok őrzése mellett újdonságokra is szükség van: az idén először választották meg a vadászbál szépét. A zsűri a várandósságának 21. hetében járó kismamának, a gyöngyösfalui Horváth Tímeának ítélte oda a címet, udvarhölgyei Tóth Orsolya és Bodorics Anett lettek.

Éjfél után gazdára találtak a tombolanyeremények, és a svédasztal is újabb falatozásra csábított: vargányás vaddisznópörkölt dödöllével, velős pirítós, tatárbeefsteak, kocsonya, sonkatekercs, virsli, körözöttel töltött paprika és paradicsom közül válogathattak a bálozók mellé friss kifli, pirítós dukált. A bál hajnali fél ötkor ért véget: ahogy kell, magyarnótázással.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!