Hírek

2015.04.19. 08:04

Tényleg négy óra alatt lehet megtenni vonattal a Szombathely-Budapest távot?

Az InterCity a jövő hét végéig módosított útvonalon közlekedik, de akkor sem járunk jobban, ha nem Győr, hanem Székesfehérvár felől közelítjük meg a fővárost. Így is, úgy is négy órát vonatozhatunk.

Lisztmayer Zsófia

Több helyen végeznek pályafelújítási munkálatokat a Szombathely-Budapest közötti vasútvonalon. Módosított menetrenddel és hosszabb menetidővel számoljanak azok, akik a főváros felé utaznak. A Szombathely-Hegyeshalom-Rajka vasútvonalon végzett munkálatok miatt április 11-én (szombat) 4:40 órától április 24-én (péntek) 03:20 óráig megváltozott menetrend és útvonal szerint közlekednek a vonatok. Ezért a Szombathely-Csorna útirányon közlekedő InterCity vonatok Sopronon felé közlekednek. A vágányzár idején Szombathely és Répcelak között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Azokat, akik Répcelakon szállnának fel az InterCity-re, szintén vonatpótló autóbusszal szállítják a kapuvári vasútállomásra, ahol átszállhatnak a Budapest felé közlekedő vonatra. Ez azt jelenti, hogy míg korábban InterCityvel 2 óra 49 perc alatt lehetett Budapestre jutni, a munkálatok ideje alatt csaknem egy órával tovább tart az út. Körülbelül ugyanennyi időt vesz igénybe, ha személyvonattal vagy gyorsvonattal utaznánk.

Azok sem járnak jobban, akik inkább Székesfehérvár felől közelítenék meg a fővárost. Április 18-tól április 22-ig a Székesfehérvár-Pétfürdő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt ugyanis a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon is megváltozott menetrend szerint közlekednek a vonatok. Pétfürdőről tehát vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Székesfehérvárig, ahonnan vonattal utazhatnak tovább a déli pályaudvarig. Az átszállással tehát számolnia kell annak is, aki ezt az útvonalat választja. Ha erre utazunk, akkor is csaknem négyórás útra kell készülnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!