Hírek

2017.06.15. 15:12

Testvérvárosok termékeit is kínálják – A piac felújítása is téma volt a szombathelyi közgyűlésen

Szombathely – Színpad nem lesz a vásárcsarnokban és jövő áprilisban kezdődik a piac átépítése.

Bakos Ágnes

A „Helyi gazdaságfejlesztés” című TOP kiírásban volt sikeres Szombathely: a vásárcsarnok megújítására nyert az önkormányzat bruttó 1,6 milliárd forintot.

Elkészültek a tervek, azokat Litkei Tamás építész mutatta be a képviselőknek. Elmondta: félreértés volt, hogy színpad készülne, kikerült a határozati javaslatból, hogy a vásárcsarnokban „rendezvények megtartására alkalmas színpadot” helyeznek el.

Lesz viszont testvérvárosok boltja a Hunyadi út felől. Dr. Ipkovich György (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) hozzászólásában azt mondta: kölcsönös lehet a testvérvárosokkal a helyi termékek árusítása.

Az engedélyezési terveket elfogadták a képviselők: a tervdokumentációt július 15-éig kell benyújtania az engedélyező hatósághoz. A kivitelezés dátumait is tartalmazza a terv: a munkák megkezdésének várható időpontja 2018. április 30-a, a beruházás befejezésének várható időpontja pedig 2019. március 31-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!