Hírek

2017.05.16. 18:00

Tiszta udvar, rendes ház címmel hirdet versenyt Csepreg

Csepreg - Rendhagyó versennyel építik a közösséget a városban. A Tiszta udvar, rendes ház elnevezésű versenyen a legtakarosabb portákat díjazzák.

Cseszkó Tamás

- Mikor közösséget építünk, az egész várost építjük - mondta el lapunknak Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere, akitől megtudtuk, a Tiszta udvar, rendes ház nevet viselő versenyt azzal a céllal hirdette meg az önkormányzat, hogy díjazhassa azokat a háztulajdonosokat, bérlőket, akiknek az ingatlanjuk valóban esztétikus, és úgymond illeszkedik a település látképéhez.

- Köszönet jár azoknak a csepregieknek, akik a szorgalmukkal hozzájárulnak városunk egyre vonzóbb összképéhez - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy sok még a tennivaló, ezért is reméli, hogy a verseny ösztönzi a csepregieket a tettekre. A házak, társasházak mellett utcákat is díjaznak, egyebek mellett azt figyelik, hogy gyommentesek-e az árkok.

Vlasich Krisztián elmondta, a Tiszta udvar, rendes ház versenyen a legrendezettebb házakat és utcákat keresik Fotó: Ohr Tibor

A legrendezettebb ingatlanok tulajdonosai elismerést kapnak majd, jogosultak lesznek a Tiszta udvar, rendes ház tábla használatára, valamint pénzjutalomban is részesülnek. A legszebb utca lakói pedig vándorserleggel gazdagodnak, valamint egy utcapikniket is rendeznek a győztes helyszínen.

Vlasich Krisztiántól azt is megtudtuk, hogy már most nagy az érdeklődés a "nemes versengés" iránt, de azok sem késtek le semmiről, akik még szeretnék megmérettetni magukat. A jelentkezési határidő egyébként június 2-a. A pályázati adatlapokat a polgármesteri hivatalban vagy a város honlapján érhetik el a versenyzők.

A megmérettetést egyébként a Vas Népe is támogatja, a szerkesztőségünk által díjazott ház tulajdonosa egyebek mellett napilap-előfizetést kap ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!