Hírek

2014.11.27. 20:15

Tizennégy teremmel bővül az Agora Művelődés és Sportház megújuló épülete

Szombathely - A színházterem új színpadi süllyesztője a Nyugat-Dunántúl egyetlen ilyen berendezése lesz. Ezt is megtudhatták a felújítással kapcsolatos lakossági fórum résztvevői.

Lisztmayer Zsófia

De Parais Istvántól, az Agora igazgatójától azt is megtudhatták a résztvevők, hogy 14 kisebb-nagyobb teremmel bővül majd az épület.

– A megújuló Agora egy állandóan nyitva tartó közösségi, kulturális központtá alakul. Az ifjúsági, családi, és gyermekprogramokon kívül különböző rendezvények helyszíne is lesz majd. A leglátványosabb része a felújításnak a nagyterem: a színpad egy süllyesztővel bővül, mely a Nyugat-Dunántúl egyetlen ilyen berendezése lesz. A fórumon felszólaló helyi lakosok leginkább személyes történeteiket osztották meg a közönséggel. Tóth Mihály elmesélte, hogy szívesen vett volna részt különböző kulturális eseményeken, de eddig csak a város távolabbi pontjaira tudott menni. – Ez szerencsére megoldódik, és a közelben is lesznek olyan programok, amelyeken szívesen részt veszek majd – jegyezte meg.

Egy közelben élő férfi panaszkodott, hogy múlt vasárnap különösen hangosan zajlottak a munkálatok. A Zalai Általános Építő Vállalkozó Zrt. (ZÁÉV) projektvezetője, Stróbl Ákos válaszában elmondta: figyelnek arra, hogy a lehető legkevésbé zavarják a közelben lakók nyugalmát. Hamarosan kihelyeznek egy táblát, amelyen az építési vezető telefonszáma is fel lesz tüntetve. Bármilyen probléma esetén őt lehet majd hívni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!