Hírek

2017.06.11. 08:17

Több mint egy kiló marihuánát találtak kekszes dobozban a pénzügyőrök Röszkén

Több mint egy kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy montenegrói férfi csomagjában süteményes, kekszes dobozokban elrejtve Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy szerb autóbuszt és utasait ellenőrizték a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

A rakodóteret átvizsgálva az egyik utazótáskából különösen erős, jellegzetes szag csapta meg a vizsgálók orrát, ezért megkérték az utasokat, hogy mindenki a saját csomagját megfogva menjen a vizsgálócsarnokba, tételes vizsgálatra.

Erre egy montenegrói férfi nem volt hajlandó, kiderült, azért, mert a táskájában süteményes, kekszes dobozokban, 82 csomagban, több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyag, feltelhetően marihuána volt elrejtve.

A NAV munkatársai a férfit és a 3 millió forintot meghaladó feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot átadták a rendőrségnek - tudatta az alezredes.

Röszkén az elmúlt napokban egy montenegrói férfi autójában 33, egy szintén montenegrói férfi és nő járművében 20 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!