Hírek

2016.09.08. 07:05

Több mint félezer lőszert és fegyvereket találtak a szombathelyi rendőrök egy váti házban!

Volt engedély a fegyverekre, de a fegyverek másnál voltak. A házkutatás során több, mint félezer lőszert és egyéb vadászati eszközöket találtak.

Budai Dávid

A fegyvertartási szabályok betartását ellenőrizték a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai egy váti lakosnál szerdán, ahol azonban nem találták a férfi részére engedéllyel kiadott vadászfegyvereket – közölte a rendőrség a honlapján. A férfi elmondta, hogy a lőfegyverek egy másik váti lakosnál találhatóak. A vasi nyomozók megjelentek az ingatlannál, ahol két lőfegyvert a lakásban, egyet pedig egy, szintén az ingatlanban tartózkodó sárvári férfi gépkocsijában találtak.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az 52 éves váti és a 42 éves sárvári férfi nem rendelkezik érvényes fegyvertartási engedéllyel. A váti és a sárvári lakóházban megtartott házkutatás során több, mint félezer lőszer és egyéb vadászati eszközök kerültek elő. A gyanúsítottakat előállították és kihallgatták. A Szombathelyi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja a körülményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!