Hírek

2016.12.06. 11:03

Több mint száz erdélyi gyermek örülhetett – Vasiak vittek ajándékot a kicsiknek

Vas megye, Hunyad megye – Összefogtak Vas megyei vállalkozók, és megleptek sok-sok erdélyi kisgyereket. A közelgő karácsony ünnepe adott alkalmat a jótékonykodásra, de lesz folytatás.

Bakos Ágnes

– Nagyon jól sikerült, három helyszínen adtunk át játékokat, csokoládét, szaloncukrot – kezdte Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Ő fogta össze a jótékonykodó vasiakat. Sorolta a résztvevőket: – Fehér Ferenc, Ikervár polgármestere és a vállalkozók, Szalai Józsefné Jánosházáról, Kulcsár Béla Petőmihályfáról, Auer József Vépről, Bene Imre Szombathelyről.

Fotó: vasi delegáció

A kezdeményezés alapja egyrészt Vas és Hunyad megyék testvérmegyei kapcsolata, másrészt korábbi, vasi találkozások:

– A vajdahunyadi Összhang Nőegylet járt a nyáron Jánosházán és egy szarvaskendi rendezvényen is – mondta el az alelnök. A találkozás alkalmával megtudták, mire lenne szükség az erdélyi testvérmegye oktatási intézményeinek, ezért kerekedtek fel jó minőségű játékokkal és édességcsomagokkal.

– Vajdahunyadon a baba-mama klubba húsz kisgyermek jár, az óvodára készítik fel őket. A vajdahunyadi óvodában két magyar csoportban 34 gyerek jár. Déván pedig, a Téglás Gábor Elméleti Líceumban hatvan magyar gyermek tanul – sorolta a kedvezményezetteket, akik örültek a vasi ajándékoknak.

Lesz folytatása a kezdeményezésnek: számítógépeket kapnak majd a vasiaktól az erdélyi gyerekek, és folytatják a líceum kifestését – árulta el Marton Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!