Hírek

2015.03.12. 15:03

Több mint vasútállomás: ötmilliárd forintos fejlesztés Szombathelyen

A megyeszékhely hosszú távú településfejlesztési koncepciója és stratégiája kidolgozása során ismét napirendre került a vasútállomás térségében egy korszerű, a vasúti és az autóbuszos közlekedést összekapcsoló intermodális csomópont létrehozása.

A tervezett helyszínt csütörtökön megtekintette Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester. A város régóta tervezi, hogy a vasútállomás mellé telepíti az autóbusz-állomást – mondta a helyszínen Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. 2011-ben gondolták újra a város közösségi közlekedését, s adtak megbízást az intermodális csomópont megvalósíthatósági tanulmányának kidolgozására. Időközben kidolgozták a terveket is, s bíznak abban, hogy finanszírozni tudják a megvalósítást.

A tervezett intermodális csomópontot járta be és tekintette meg Puskás Tivadar és Illés Károly. Fotó: Médiaközpont

Illés Károly alpolgármester arról beszélt, hogy a város vezetése elkötelezett az intermodális csomópont megvalósításában. A terület rendelkezésre áll, a beruházás várható összköltsége 5 milliárd forint.

Az intermodális közlekedési csomópont nagy előnye, hogy az autóbusz-pályaudvar közvetlenül kapcsolódik majd a vasútállomáshoz, s nem okoz majd nehézséget az egyik közlekedési eszközről a másikra való átszállás. Az intermodális központ elkészülte után több lesz, mint egy állomás, mivel itt a tervek szerint szolgáltatások sorát is igénybe vehetik majd a város lakói és az utazók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!