Hírek

2014.07.25. 11:15

Felvételi: Több volt a jelentkező

Szakképzésre hatezren, alapképzésre 47 ezren, osztatlan képzésre hatezren, mesterképzésére több mint 14 ezren nyertek felvételt.

Bajdó Bettina

A felsőoktatásba jelentkezők száma a 2014-es általános felvételi eljárásban mintegy 10 ezer fővel haladta meg a 2013-as adatot. A felvettek száma idén 73 ezer 973, ez nagyjából 1300-zal több, mint az előző év általános eljárásában felvettek száma. A felvi.hu adatai szerint a teljes bejutási arány az idei évben 69,7 százalékos lett.

Szakképzésre hatezren, alapképzésre 47 ezren, osztatlan képzésre hatezren, mesterképzésére több mint 14 ezren nyertek felvételt. A felvettek 64 százaléka tehát alapképzésben kezdheti majd meg tanulmányait, 20 százalékuk valamilyen mesterképzésre került be. Az osztatlan mesterképzés, valamint a felsőoktatási szakképzés részesedése kisebb, ezen a két képzési szinten az új belépők nyolc-nyolc százaléka kezdhet majd szeptemberben egy új intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!