Hírek

2017.07.23. 18:46

Új szabadtéri fitneszpályát avattak, díjat adtak át hétvégén Vasszécsenyben

Első írásos említésének nyolcszázadik évfordulóját ünnepli idén Vasszécseny. Szombaton, az ünnepi rendezvénysorozat részeként átadták az új szabadtéri fitneszparkot.

Vadas Krisztina

Zsolnai Zoltán polgármester büszkén állt meg az új fitneszpark bejáratánál a focipálya mellett. A képviselő-testület döntött: vigyáz a falu lakóinak egészségére. Nem vártak tovább pályázati lehetőségekre, hanem önkormányzati kasszából építették meg csaknem két hónap alatt a település új attrakcióját. Hogy mekkora igény volt rá, azt az is mutatja, több tucat ember várta izgatottan, hogy végre kipróbálhassák az eszközöket.

Pungor László (balról) Vasszécseny Község Szolgálatáért Díjat vehetett át Zsolnai Zoltán polgármestertől a sport területén nyújtott kiemelkedő szervezőmunkájáért

Vasszécseny az elmúlt évtizedekben kiemelkedően teljesített a sport területén. - Amióta polgármester vagyok, már tizenegyszer vehettem át a megyeházán kitüntetést: minden esetben a település sportban elért eredményeiért ismerték el a megyei vezetők Vasszécsenyt - mondta a polgármester. Ezt méltányolta a képviselő-testület is, amikor amellett tette le a voksát, hogy segítsék a lakókat az egészségük megőrzésében, tíztől 99 éves korig - ahogy azt mondani szokták. Az esztétikailag is szépen megépített park négy fő területből áll: van két pingpongasztal a páros játékokhoz, egy kötélmászó állvány, saját testsúlyos edzéshez fitneszgépek és olyan eszközök, amelyek kifejezetten az idősebbek fittségének, testi-lelki egészségének megtartását segítik.

- Egy önkormányzatnak talán nem tartozik a legfontosabb feladatai közé az egészségmegőrzés, de hiszünk abban, hogy ezzel is tettünk valamit azért, hogy jó legyen Vasszécsenyben élni. Jó befektetés volt kialakítani a parkot, mert a fiataloknak kikapcsolódási lehetőséget nyújt, valamint közösséget is építhetnek az oda járók. Levezethetik az energiáikat és amíg itt vannak, nem a számítógépet bűvölik, hanem valódi közösségi életet élhetnek. Emellett fontos, hogy a 800 éves jubileum során olyan beruházásokat vigyünk véghez, amelyek évtizedekre, évszázadokra szólnak - részletezte Zsolnai Zoltán.

Szilvás Andrea edző megmutatta Viszked Gyulának, hogyan kell helyesen használni a saját testsúllyal működő eszközöket
Fotó: Nagy Jácint

A fitneszpark avatóján a sport területén nyújtott ki-emelkedő munkájáért a polgármester Vasszécseny Község Szolgálatáért díjat adott át Pungor Lászlónak, aki évtizedeken át munkálkodott a településen a sport fejlesztéséért, felfuttatásáért, sikeréért. Pungor László elmondta: büszke arra, hogy a sport meghatározó eleme lett Vasszécseny életének: a legfőbb szórakoztatási formát jelenti a lakóknak, mozgási lehetőséget biztosít, időseknek-fiataloknak egyaránt.

A fitneszparkot - habár kora délután, melegben avatták - azonnal elözönlötték az érdeklődők. Szilvás Andrea edző minden eszköznél megmutatta, hogyan kell szakszerűen, a leghatékonyabban használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!