Hírek

2015.03.28. 07:40

Megszűnt a riasztás (frissítve)

Vas megye - Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután visszavonta a széllökések veszélye miatt fennálló citromriasztást.

Bajdó Bettina

Reggel még csak a sárvári, kőszegi, celldömölki és vasvári térségben élt a riasztást a viharos erejű széllökések miatt. Ezt délelőtt kiterjesztették a szombathelyi és körmendi járásra is. Továbbra is északnyugati szél fúj, éjfél óta a legerősebb széllökést (65 kilométer/órát) kilenc óra körül rögzítették.

Szombathelyen 11 órakor 11 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. A szél mérséklődését a kora esti órákban várták a meteorológusok.

Szombathelyen péntek este óta északnyugati szél fúj, éjfél óta a legerősebb széllökést (64 kilométer/órát) hajnali négy óra körül rögzítették. Reggel nyolc órakor kilenc Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála, a szél sebessége 26 kilométer/óra volt. A legerősebb lökések elérték a 47 kilométer/órát.

Megszűnt a riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután visszavonta a széllökések veszélye miatt fennálló citromriasztást. A veszélyjelzés Budapesten, valamint több dunántúli (köztük megyénkben is) és kelet-magyarországi megyében is érvényben volt. Jelenleg az országban sehol nincs érvényben meteorológiai riasztás.

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!