Hírek

2015.10.02. 09:28

Tudás, becsület és tapasztalat – időseket köszöntöttek Szombathelyen

Csaknem kétszáz szép korú gyűlt össze a városháza nagytermében csütörtökön, hogy az idősek világnapja alkalmából őket ünnepeljék.

Vadas Krisztina

Kiss Károlyné Aranka a Nyugdíjas Házból jött a rendezvényre Fotó: Vadas Krisztina

Az idősek világnapján a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és Szombathely Önkormányzata szervezésében a városházán köszöntötték az időseket. Az összegyűlteket dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere köszöntötte.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte az időseket

–  A Földön körülbelül 600 millióra tehető a 60 év felettiek száma. A kimutatás szerint Szombathely  78 ezres lakosságából 397-en 90 évesek vagy afelettiek. Szombathelyen két százéves és egy-egy 101, 102, 103 és egy 104 éves ember él – mondta a polgármester.

A Till We Are együttes filmslágereket énekelt a közönségnek

Az időseknek a köszöntő után kulturális műsorral kedveskedtek a szervezők. Verset szavalt Petovári Anna, a NyME Bolyai János Gimnázium tanulója, Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze énekelt, a Művészeti Szakközépiskola diákjai komolyzenei darabot adtak elő. A Nagy Lajos Gimnázium tanulóiból alakult Till We Are együttes retro filmslágerekkel szórakoztatta a közönséget. Mellettük fellépett még a Vassurányi Énekkar, a Szentpéterfai Tamburazenekar és az Ungaresca Táncegyüttes is.

Vass Olga is részt vett az eseményen

A színvonalas műsor után a szép korúakat állófogadással várták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!