Hírek

2017.06.21. 10:17

Ne rakjon tüzet! Tilalom érvényes Vas megyére is

Körkép – A földművelésügyi miniszter rendelte el az általános tűzgyújtási tilalmat. Visszavonásig érvényes. A vasi katasztrófavédelem az aratás biztonságára figyelmeztet közben.

Bakos Ágnes

Az általános tűzgyújtási tilalom az erdőkben és fásításokban, valamint azok határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon érvényes – tette közzé az agrártárca.

Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, mert az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt fokozott tűzveszély alakult ki.

A tűzvédelmi rendelkezés visszavonásig érvényes, azok megszegése pénzbírságot von maga után.

A tartósan csapadékmentes időben is haladni kell a földeken a mezőgazdasági munkákkal, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményben intette óvatosságra a gazdákat, aratókat. Például tűzoltó készüléknek kell kéznél lenni a munkagépeken. A tartalék üzemanyag ne legyen közvetlenül a munkagép és a bálák mellett – ez is tűzveszélyes. A héten már adott munkát gabonatűz Vas megyében: kombájn, tarló és gabonatábla égett Pápoc külterületén még kedden este. Aratás közben csaptak fel a lángok. A tűz két hektáron égett a tarlón és a gabonatáblán. A lángokat a pápoci önkéntes és a sárvári hivatásos tűzoltók fékezték meg, személyi sérülésről nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!