Hírek

2016.05.08. 17:25

Tűzoltók festettek szivárványt az égre Pinkamindszenten

Pinkamindszent - Másodszor rendeztek Szent Flórián-fesztivált és -búcsút. Három falu tűzoltói oltottak tüzet és készítettek szivárványt.

Bakos Ágnes

A zenés, táncos és mindenekelőtt ízletes programokat másodszor rendezték meg Szent Flóriánt ünnepelve Pinkamindszenten. A májusi napsütésben fontos szerepe volt a lánglovagoknak - és erősítést is kaptak a helyiek.

- A vasaljai önkéntesek jöttek és a moschendorfi kollégák - mondta Belső László pinkamindszenti tűzoltóparancsnok. Összesen huszonöten oltottak, a három kistelepülés tűzoltóit mind beleszámolva.

Hogy melyik egyesület hogyan veszi ki a részét a közös bemutatóból, azt mindig előzetesen megbeszélik.

Van már benne gyakorlatuk:
- 2004 óta tartunk ilyen gyakorlatokat, bár volt egy szünet, három évre megszakadt a kapcsolat - mondta a parancsnok az előzményekről. Kiemelte, hogy nagyon jó gyakorlás egy-egy ilyen bemutató, és mindig igyekeznek valami újdonságot belevinni. Például idén mindegyik csapat máshogy oldotta meg a tűzoltást.

- Mi a horgásztóból vettünk vizet, az nagyon jó víztározó. Odavittük a szivattyúnkat, aztán két vízsugárral támadtuk a lángokat - összegezte a pinkamindszenti lánglovagok feladatát a parancsnok. A vasaljai ÖTE tűzoltói a falu vízhálózatáról, egy tűzcsapról avatkoztak be. Egy csővel harcoltak a tűz ellen, miközben a moschendorfiak habképző anyagot használtak. A pinkamindszenti lánglovagoknak szerencsére nincs sok munkájuk az esztendő nagy részében.

- Élesben évente egy-két alkalom van, tűzeset nem jellemző, inkább közlekedési baleset - mondta a „szürke hétköznapokról” a parancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!