Hírek

2015.07.01. 11:08

Uhlár Sarolta nénit köszöntötték Celldömölkön

Celldömölk – A 90 éves Uhlár Saroltát Farkas Gábor, Celldömök jegyzője is fölköszöntötte születésnapján: a város ajándékaival és a miniszterelnöki jubileumi oklevéllel érkezett az ünnepelthez.

Gyuricza Imre

Hatgyermekes család gyermeke Sarolta néni, akinek még két fiútestvére él, ők ikrek. Öccsének lánya és Dávid unokájuk is hazajött Celldömölkre az ünnepre. Az Uhlár név sokaknak ismerősen cseng Cellben: Sarolta néni édesapja igazgató, kántor-tanító volt, édesanyjuk háztartásbeli. Sarolta is az apai példát követte: Pápán végzett az irgalmasoknál tanító szakon.

Uhlár Sarolta nénit köszöntötték. Fotó: a szerző

Mindig kicsikkel akart foglalkozni, velük értett szót; nővére a felső tagozatosok mellett döntött. A tanítónál kevés fontosabb személy van egy ember életében: ő tanítja meg a betűvetést. Sarolta néni szerint minden betű önálló személyiség.

Egyébként Nagymákfán kezdte pályafutását, aztán Pestre került, átmenetileg az egészségügyben dolgozott. Végül Kemenesmagasiból jött vissza Celldömölkre. Nyugdíjas éveit 1981-ben „levezető munkával” kezdte: három nap gondolkodási időt kért, és elvállalta a napközizést - pedagógusnak született. Ideje nagy részét ma az olvasás tölti ki: Márai, Sík Sándor, Mécs László kedves vendégei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!