Hírek

2014.09.13. 15:27

Új közösségi teret avattak Répceszentgyörgyön

Répceszentgyörgy - Tizenhárom millió forintból épült új közösségi tér Répceszentgyörgyön, mely 7,7 millió forint központi támogatást is kapott.

Cseszkó Tamás

- Bízom benne, hogy a közösségi tér a falu kulturális eseményei mellett helyet adhat majd baráti, családi eseményeknek is - mondta Gróf Istvánné polgármester.

Az oszlopos, fedett tér 13,3 millió forintból készült el. Az önkormányzat saját forrás felhasználásával, valamint központi támogatásból hozta létre az új létesítményt.

- A közösségi rendezvényeink mutatják meg a településünk erejét - emelte ki köszöntőjében a polgármester, hangsúlyozva, hogy akkor sikerül még szebbé tenni Répceszentgyörgyöt, ha a helyiek az év többi napján is összefognak.

A rendezvényen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki kiemelte: óriási erő és tűz van a településben.

- Az itt élők mindig is küzdöttek azért, hogy Répceszentgyörgy megmaradjon - mondta Ágh Péter, hozzátéve, hogy a település akkor tud megmaradni, ha mernek a fiatalok gyermekeket vállalni. A történelmi egyházak képviselői megáldották az új közösségi teret, majd ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadták a beruházást. Az avatót követően egész napos programok, helyi termelők ételkóstolói várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!