Hírek

2017.04.18. 18:25

Új közösségi teret építenek Jákfán

Jákfa - Az önkormányzat épületének hátsó részében van egy lakás, amit valamikor szolgálati célokra használtak. Egy ideje azonban kihasználatlanul állt, most újra élet költözhet bele.

Vadas Krisztina

Furcsa zajok törték meg a csendet, amikor a jákfai polgármesteri hivatalban jártunk. Fodor Lászlóné polgármestertől megtudtuk, a fal túloldalán éppen építési munkálatok zajlanak: új közösségi teret építenek. Egy régi szolgálati lakást újítanak fel: két társalgó, mosdó és teakonyha kap helyet a jelenleg még csupasz falak között.

Fodor Lászlóné Németh Balázs festővel egyeztetett a falak színéről
Fotó: Unger Tamás

- Sokat beszélgettünk a lakókkal és kiderült, hogy egyre nagyobb az igény egy olyan kisebb közösségi helyiségre, ahol körülbelül harminc-negyven ember fér el kényelmesen - mondta Fodor Lászlóné. Ugyanis van egy szép, nagy kultúrháza Jákfának, ahova 150-200-an is beférnek, de ez túl nagy a kisebb létszámú rendezvényekhez. Nemcsak azért, mert "elvesznek" benne az emberek, hanem a járulékos költségek (áram, fűtés stb.) miatt is. Az új tér olyan kisebb eseményeknek adhat majd helyet, amelyeket otthon már nem lehet megszervezni, de még sincs olyan nagy helyigényük.

- Nagyobb családi, ismerősi körben tartott születésnapok, ballagások, kisebb esküvők, osztálytalálkozók: ezeknek mind-mind helyet tudunk biztosítani ebben az újragondolt lakásban. Lesz egy nagyobb helyiség, ide egy hosszú asztalt tervezünk, ahol együtt lehet ebédelni, vacsorázni. A másik, kisebb szobába pedig kanapékat, tévét teszünk a csendesebb beszélgetésekhez, vagy akár kártyázáshoz, társasjátékozáshoz - tudtuk meg a polgármestertől.

Emellett egy kis konyha és mosdó kap helyet az újrahasznosított lakásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!