Hírek

2016.08.28. 05:16

Új lemez készül! – jelentette be a Zaporozsec a Vas Népe standján

Szombat délután a szentgotthárdi származású, de országosan kedvelt Zaporozsec volt a Vas Népe vendége a szombathelyi Fő téren. Rajongóik gyűrűjében válaszoltak kérdéseinkre, és nagy bejelentéssel is készültek.

Több tucatnyi fiatal fiú és lány várta a Vas Népe Fő téri, karneváli standjánál a Zaporozsec három tagját, akik lapunk közönségtalálkozó-sorozatának következő alkalmára érkeztek. Varga Bence énekes, Hoffman Máté dobos és Papp Dávid basszusgitáros arcára kiült a fáradtság, amikor helyet foglaltak: az elmúlt napok mindegyikén más és más magyar városban játszottak, ezek ráadásul az ország különböző részein helyezkedtek el.  – Most viszont hazajöttünk – mondta Varga Bence, aki szerint „itthon" énekelni nagyszerű érzés. – Igaz, az is páratlan, amikor az ország másik felében Zaporozsec feliratú polókban tombolnak a rajongók a koncerten.

A beszélgetés esti, sörtéri koncertjüket előzte meg, ezért az iránt érdeklődtünk, milyen rituálék, jellegzetes szokások előznek meg egy-egy fellépést. Amint kiderült, a koncertek előtt már csak a szűken vett zenekar tartózkodik egy helyiségben, a rituálé viszont időnként változik. Egy időben mindig ugyanazt a zúzós számot hallgatták meg, de volt, hogy mindig zöld üvegből ittak ásványvizet.

A szombathelyi koncertet követően azonban nagy dobásra készülnek a fiúk: nekiállnak újabb lemezük felvételeinek. A tempó kicsit gyorsnak tűnik, hiszen az előző album csak tavaly novemberben jelent meg.  – Igazából nem volt az tipikus első lemez – tisztázza Varga Bence. – Több egy-két számos demóból állt össze az album, azóta viszont születtek új dalok.

A zenekart kedvelőknek mindez újdonságnak számít. Megörültek a várakozó rajongók is, akik még 40 percen keresztül kértek autogramot és fotózkodtak az együttes tagjaival.

Vasárnapi vendégünk 15 órakor a szombathelyi Danics Dóra, az X-faktor nyertese lesz.

Korábban itt írtunk a Zaporozsecről hazai terepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!