Hírek

2015.07.29. 16:03

Új mosdók az Aranyhídban - Jövőre minden vizesblokk megújulhat

Szombathely – Javában zajlanak az intézményfelújítások a szombathelyi iskolákban és óvodákban.

A napokban fejeződtek be a munkálatok az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban, ahol egy tavaly megkezdett felújítást folytattak: az emeleti vizesblokkokban cseréltek ki mindent, ami elavult volt.

Huszonnégy éves az Aranyhíd intézmény épülete, de komolyabb felújítás még nem történt eddig. A legkritikusabb állapotban a mosdók voltak, ezért tavaly nyáron megkezdődött a helyiségek rekonstrukciója. Először a földszinti helyiségeket modernizálták, idén az emeleti fiú és lány vécére került sor. Tóthné Sipos Judit elmondta, hogy a munkálatok egy hónapig tartottak, és a héten már a műszaki átadás is megtörtént. A munkások levonultak, jelenleg takarítják a terepet.

Lendvai Ferenc bizottsági elnök az Aranyhíd épülete előtt. Fotó: Médiaközpont

– Teljes gépészeti csere történt a mosdókban: új lefolyókat és nyomóvezetékeket kaptunk, kicserélték a szerelvényeket, a csapokat és a vécéblokkokat, valamint megszépült a burkolat is. Kifestették a helyiségeket, lemázolták az ajtókat, illetve új zárakat is beszereltek – részletezte érdeklődésünkre az igazgatónő. Megtudtuk: a munkálatok mintegy bruttó 6,5 millió forintba kerültek, amelyre a forrást az önkormányzat biztosítja. Ez a felújítás is része egy évek óta tartó programnak. – A város vezetése korábban úgy döntött, hogy szeretné, ha az összes óvodában és általános iskolában megújulnának a vizesblokkok. Jövőre ennek a munkának a végére érhetünk – fejtette ki Lendvai Ferenc, a gazdasági és városstratégiai bizottság elnöke, aki hozzátette, hogy idén 150 millió forint jutott intézmény felújításra és karbantartásra a szombathelyi intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!