Hírek

2012.05.21. 08:52

Új polgármestert választottak Porpácon

Porpác - Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap a településen. Három jelölt volt, a polgármester Tóth Teodóra Erzsébet lett.

Némethy Mária

Porpác apró község, a Gyöngyös-sík keleti peremén található, a Rátka-patak választja el a két falurészt. A megye közepén, Szombathely és Sárvár között, a 88-as úttól néhány kilométerre fekszik. Kicsi zsáktelepülés. A 2010-es önkormányzati választáson megválasztott polgármestere az idén február derekán indoklás nélkül lemondott tisztségéről.

Tegnap ezért volt időközi polgármester-választás ott. Porpác történetében már eddig is volt hasonló eset, azaz időközi választás. 2008-ban az akkori polgármester lemondása miatt kellett új elöljárót választaniuk a község lakóinak. A 155 lakosú település választói névjegyzékében 124-an szerepelnek. Ők adhatták le voksaikat tegnap a jelöltekre. Bódi Károly, Gerencsér Ferenc,

Tóth Teodóra Erzsébet szerepelt a listán, őket vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Mindhárman független jelöltként indultak a polgármesteri posztért az időközi választáson. Dr. Egri Zsanett körjegyző tegnap este az alábbiakat közölte: eredményes volt a választás, 68-an an adták le voksukat. Porpác új polgármestere Tóth Teodóra Erzsébet lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!