Hírek

2014.09.01. 08:40

Új sportpályát, tornaszobát kaptak a neumannos gyerekek

Szombathely – Különleges tanévnyitó volt a Neumann János Általános Iskolában: a gyerekek birtokba vehették az új sportpályát és a felújított tornatermi szárnyat.

Merklin Tímea

A szalagátvágásos ünnepség a rossz idő miatt elmaradt, de az átadás mégis megtörtént, hiszen a gyerekek addig is használják majd a létesítményeket, amíg egy sportrendezvényhez kapcsolva majd hivatalosan is felavatják.

Az új elsősök a Neumann iskola hétfő reggeli tanévnyitóján.

Csapó Erzsébet igazgatónő kérdésünkre elmondta: a sportpálya és a sportszoba nélkülözhetetlen az iskola életében, hiszen heti öt testnevelés óra kötelező. A Neumann iskolában 21 osztály van, ez heti 110 testnevelés órát jelent, megfelelő hely kell a különböző életkorú gyerekeknek. Az órákat felsőben két testnevelés tanár, alsóban a tanítónők tartják az órákat. Főleg a kicsik igényeit szolgálja ki az új tornaszoba. 15 tornaóra lehetőséget kapott az iskola az Aréna Savariában is. Az igazgatónő megmutatta az építendő további új tornaterem látványterveit, és elárulta: a most átadott aszfaltos sportpálya mellett pedig megkezdték egy másik, gumiburkolatos tornaterem építését.

Molnár Miklós alpolgármester, a körzet képviselője is eljött a rendezvényre, ahol a szalagátvágásos ünnep a rossz idő miatt elmaradt.

Megtudtuk továbbá, hogy az iskola a  26 hektáros 11-es Huszár úti laktanya területéből korábban kapott 4000 négyzetméter tulajdonjogú területéhez kapott még 2000 négyzetméternyit használati engedéllyel, de nem tudnak rámenni, mert kiderült, hogy lőszerek vannak a földben. Az önkormányzat megrendelte a lőszertelenítést.

A hetedik osztályosok mégis birtokba vették a sportpályát, középen bordó esernyővel Csapó Erzsébet igazgatónő. Fotók: Merklin Tímea

Molnár Miklós alpolgármester – aki jövőre ismét szülőként fog állni az évnyitón, mert a legkisebb gyermeke is iskolába megy – elmondta, hogy a Neumann a teljesen felújítandó iskolák kategóriájába tartozik.  Most a tornatermi szárnyban oldódott meg az ablakok cseréje, a szigetelés, a falszínezés. A sportpályára két kosár- és egy focipálya van felfestve. Megvan a szükséges 65 millió forint az ebédlő átépítésére, megnagyobbítására, mert jelenleg egy tanteremnyi helyen kell ebédelni 21 osztálynak, és ha délben kezdik, háromra tudják befejezni, mert egyszerre csak kevés csoport tud leülni. Az alpolgármester azt is megosztotta, hogy önkormányzatnál nem adtak be időben egy pályázatot, ezért nem sikerült még az intézmény teljes felújítása, de a legközelebbi közgyűlésen javaslatot tesz arra, hogy akár saját önkormányzati forrásból, akár pályázati támogatással kezdődjék meg az iskola rendbetétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!