Hírek

2016.11.29. 19:22

Új távlatok a celli kórházban

Celldömölk - Tovább fejlődhet az egészségügyi ellátás színvonala a kemenesaljai városban, a cél, hogy még stabilabb legyen a helyi kórház helyzete.

Cseszkó Tamás

Célegyenesbe értek azok a tárgyalások, amelyeknek köszönhetően pozitív változások elé nézhetnek a celldömölkiek. Dr. Farkas Péter, a Kemenesaljai Egyesített Kórház igazgatója lapunknak elmondta, Ágh Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére régóta dolgoznak azon, hogy még jobbá tegyék a helyi egészségügyet. - Tíz évvel ezelőtt kezdődött az a szerkezeti átalakítás, amely jelentősen csökkentette a helyi funkciókat - idézte fel az igazgató.

Dr. Farkas Péter hozzátette: azt azonban sikerült elérniük, hogy a szülészet-nőgyógyászat 15 aktív ággyal megmaradhatott, egy funkcionális integrációnak köszönhetően a szombathelyi Markusovszky kórházhoz tartozik. Az igazgató arról is beszélt: jó a partneri kapcsolat a két intézmény között, az ellátás zavartalanul működik.

Dr. Farkas Péter Imre, prof. dr. Nagy Lajos, Sári Károly Zoltán, dr. Németh László, dr. Mészáros János és Ágh Péter Fotó: Cseszkó Tamás

- Ez a helyzet évek óta arra késztette a kórház vezetőségét - erre erősített rá a térség országgyűlési képviselője is -, hogy folyamatosan gondolkodjunk azon, miként lehetne a kemenesaljai polgárok számára még biztonságosabb és magasabb színvonalú egészségügyi ellátást nyújtani - fogalmazott az intézményvezető, aki arról is beszélt, hogy a kormány az elmúlt években jelentős támogatást biztosított a kórháznak. - Évről évre részesülünk adósságkonszolidációban, amelynek köszönhetően átmenetileg stabilan tudunk gazdálkodni, központi forrásnak köszönhetően 1 milliárd forintból épült új rendelőintézet, valamint Intaházán is jelentős fejlesztéseket hajthattunk végre - összegezte a történéseket az igazgató. Mint mondta, az a cél, hogy stabil legyen a kórház gazdasági működése, hiszen ez önmagában javít a betegellátás színvonalának emelésén.

- Hatalmas eredménynek tartanánk, ha nem kellene minden akut esettel Szombathelyre szállítani a beteget - fogalmazott dr. Farkas Péter, aki szerint a mostani tárgyalások előremutatóak, és napokon belül kedvező hírekre számíthatnak a celldömölkiek Az eddigi egyeztetéseknek köszönhetően a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórházzal integrált működés keretei között van esély arra, hogy újra visszaállhat Celldömölkön az aktív belgyógyászati betegellátás a krónikus belgyógyászati osztály mellett erősítette meg prof. dr. Nagy Lajos főigazgató. Az együttműködés egyben gazdaságilag is stabil helyzetet teremthet, és hosszú távra garantálhatja a kemenesaljai lakosság számára a szükséges kezeléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!