Hírek

2016.02.12. 10:13

Új tűzoltó lép szolgálatba Szombathelyen

Február 14-én új tűzoltó kolléga kezdi meg a szolgálatot a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és igazgatóhelyettesei pénteken fogadták az újonc kollégát.

Február 11-én tett tiszthelyettesi esküt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban frissen végzett tűzoltó kolléga, aki immár a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát erősíti. Schrőter Bence tűzoltó őrmester vasárnap lép először szolgálatba.

Az őrmestert Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei igazgató, valamint Seper András tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes és dr. Unger István tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes köszöntötte.

Útravalóul az igazgató arra hívta fel a kolléga figyelmét, hogy a képzéseken elsajátított ismeretek jó alapot jelentenek ugyan az induláshoz, de a folyamatos tanulás elengedhetetlen a jó munkához, hiszen a szakmát, a feladatok szakszerű és biztonságos végrehajtását a gyakorlatban lehet igazán kitanulni. Arra bátorította, hogy forduljon bizalommal a tapasztalt kollégákhoz, ne féljen kérdezni, hisz ez a fejlődés forrása.

A köszöntőt és a parancs átadását követően a tűzoltóparancsnok körbevezette a kollégát a laktanyában, megismertette az állománnyal, valamint a rá váró feladatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!