Hírek

2017.04.09. 18:59

Új ultrahangkészülékkel vizsgálják a csepregi és környékbeli betegeket

Csepreg - A települések összefogásának köszönhetően új, modern ultrahangkészülékkel gazdagodott az egészségház.

Cseszkó Tamás

Az átadási ünnepség a Csepregi Óvoda és Bölcsőde KIKI Süni, Katica, Pillangó, Maci és Nyuszi csoportjának műsorával kezdődött, ezt követően Klug Kata szavalt, majd Vlasich Krisztián polgármester mondott köszönetet.

- Az egészségházban egy több mint 16 éves ultrahangos diagnosztikai készülékkel vizsgálták eddig a betegeket - utalt az előzményekre a polgármester.

A képen Mester Árpád Tormásliget, Vlasich Krisztián Csepreg, dr. Németh Sándor Bük, valamint Berényi Pál Iklanberény polgármestere az újonnan átadott ultrahangkészülékkel Fotó: Csepregi önkormányzat

Csepreg önkormányzata még tavaly készített egy előzetes felmérést: a szükséges vizsgálatok elvégzésére alkalmas új készülék azonban bruttó 7,7 millió forintba került. Ahogy a polgármester fogalmazott: nagy örömükre több településben is partnerre találtak abban, hogy közösen vásárolják meg ezt a készüléket a térségi ellátáshoz. Hiszen ezt a szolgáltatást nemcsak a csepregi lakosok, hanem a környéken élők is igénybe veszik. A partnertelepülések - Bük, Tormásliget, Szakony, Iklanberény, Völcsej - segítségével szerezték be a készüléket, összesen mintegy 3 millió forinttal járultak hozzá a készülék megvásárlásához. Jó hír, hogy azóta több település is jelezte, hogy ők is hozzájárulnának anyagilag a készülék beszerzéséhez.

Az új készülék jó képminősége, a kép tisztasága, kontrasztossága jelentős mértékben segíti majd a diagnózis felállítását. Emellett pedig csökken a vizsgálati idő a javuló diagnosztikai pontosság mellett.

Klugné Györke Brigitta intézményvezető is köszönetnyilvánítással kezdte beszédét, majd elmondta, hogy milyen nagy szükség volt a modern ultrahangra, és mekkora segítséget jelent az új készülék a betegségek diagnosztizálásában. Ahogy az orvosok fogalmaztak: ha össze kellene hasonlítani a két eszközt, akkor a régi készülék egy Trabant, az új pedig egy Audi. Kiemelték: az ultrahangos vizsgálatok palettája bővül, a várakozási idő rövidült, és ezentúl hasonló szinten tudják majd vizsgálni a betegeket, mint a kórházakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!