Hírek

2017.06.22. 19:00

Újabb bűncselekmény a Czeglédy-ügyben?

Sajtóértesülések szerint az előzetes letartóztatásba helyezett ügyvéd munkatársai bizonyítékokat próbáltak meg eltüntetni.

Vas Népe

A szombathelyiek véleményét is megkérdezte a Fidesz, a többség úgy gondolja, Czeglédy Csaba adja vissza szombathelyi képviselői mandátumát. Lendvai Ferenc, a Szombathelyi Fidesz elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, kíváncsiak voltak a szombathelyiek véleményére, ezért telefonos közvéleménykutatást tartottak.

Lendvai Ferenc, a szombathelyi Fidesz elnöke
Fotó: Hornyák Emőke

- Ennek során csaknem 19 ezer telefonszámot tárcsáztunk fel. Ezekből a válaszokból vontunk le a következtetést - idézte fel Lendvai, kiemelve, azon kérdésre, miszerint az előzetes letartóztatásba helyezés miatt le kell-e mondania Czeglédy Csabának szombathelyi önkormányzati képviselőségéről, a megkérdezettek mintegy 75 százaléka igennel válaszolt.

- Meghallgatva a szombathelyi polgárok véleményét, ezúton szólítjuk fel Czeglédy Csabát, hogy mondjon le önkormányzati képviselőségéről! - jelentette ki Lendvai Ferenc, hozzátéve, hogy Czeglédy szégyent hozott Szombathelyre.

Időközben tovább folytatódik a szövevényes ügy. Az Echo TV munkatársai kaptak arról információt, hogy Czeglédy munkatársai bizonyítékokat akartak megsemmisíteni a szombathelyi Humán Operátor Zrt.-nél. A stáb megtudta, hogy a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezett szocialista politikus cégénél az alkalmazottak áfabevallásokat darálnak le. Elmentek a Humán Operátor Zrt. Kossuth Lajos utcai irodájához, ahol az ottani kukában két nagy zacskónyi ledarált hivatalos okiratra bukkantak. A stáb ezt követően a rendőrséghez és a NAV-hoz fordult.

Lázár János is megszólalt az ügyben a Kormányinfón, a Miniszterelnökséget vezető miniszter előrebocsátotta, bűncselekményt követtek el az alkalmazottak, ha bizonyítékokat, hivatalos iratokat daráltak le és semmisítettek meg. "Az iratmegsemmisítés bűncselekmény. Jól látszik, hogy a szocialisták tele vannak ilyen ügyekkel. Kampányidőszakban sok mindenkiről kiderül sok minden, de hasonló ügyek más MSZP-sekről is napvilágra kerülhetnek. A vidéki szocialisták között sok ilyen Czeglédy-típusú ember van" - egyértelműsítette Lázár. A miniszter szerint a Czeglédy-ügy külön pikantériája, hogy éppen a munkavállalók pártján álló baloldali politikus árusította ki a munkásokat, diákokat nagy áruházláncoknak.

Lázár János ismertette, jelenleg több mint 3 milliárd forintos kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény gyanújával zajlik nyomozás, az ügy főszereplője Czeglédy Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!