Hírek

2017.05.26. 18:35

Újabb hármas ikrek születtek Szombathelyen - Erről írtunk a héten

SZOMBATHELY - Csupa izgalommal telt a hét Vas megyében. A Hangszert a kézbe! interaktív kiállításon könnyűzenei hangszerekkel ismerkedhettek kicsik és nagyok, hármas ikrek születtek és kötelező szervizdíjat vezetnének be, amely a dolgozók markát ütné. De egy rossz szomszédságról is beszámoltunk.

Vas Népe

Kötelező szervizdíjat vezetnének be. Van, aki megengedhetetlen áremelést, más a bérek javításának lehetőségét látja az elképzelésben. Vannak tipikusan borravalós szakmák, adunk a benzinkutasnak, adunk a pincérnek, adunk a pizzafutárnak. Néha csak kikerekítjük az összeget, máskor többet adunk - a lényeg, hogy a döntés a mi kezünkben van.

 

Most új idők jöhetnek, ugyanis kötelező szervizdíjat vezetne be a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) az éttermekben, amelynek mértéke 8-15 százalék lenne, a tulajdonos döntésétől függően és a dolgozó kapná meg a pluszt.

Káldi Emili, Ákos és Adél makkegészségesek és szépen gyarapodnak - ők a Szombathelyen született hármas ikrek. Rendkívüli érzés egyszerre több gyereknek életet adni, a 33 éves Káldi-Lukács Krisztinától mégsem volt teljesen idegen: született már egy lánya és van egy ikertestvére.

 

A nyolcadik héten derült ki a várandóssága, a tizenegy hetes kontrollvizsgálaton már két babát látott az orvosa az ultrahangképen. Egy héttel később az asszony már meg sem lepődött a harmadik baba hallatán. Május 8-án bővült hattagúra a család, most még a Markusovszky kórház újszülöttosztályán figyelik minden lélegzetüket.

Hangszert a kézbe! Mindenki kezébe. Ezek a jelmondatai annak a könnyűzenei kiállításnak, amelyen bárki, aki érdeklődik a hangszerek iránt, kipróbálhatja azokat. Több mint száz hangszer költözött az Agora - Művelődési és Sportházba, ma este 18 óráig lehet megszólaltatni az eszközöket. A tapasztalatok szerint ha egy fiatal bemegy egy hangszerboltba, akkor nem meri kézbe venni azokat, játszani rajtuk. Itt viszont korlátok nélkül kipróbálhatja, szakemberek segítségével.

Hat éve próbálják elérni a hatóságoknál, hogy a Barátság utcai társasház mindenki életét megkeserítő lakója elköltözzön, de eddig nem jártak eredménnyel. Az ott élők nem értik, hogy miért kell a törvénytisztelő többségnek elviselni egy deviáns magatartású ember évek óta tartó ámokfutását. A lakók elmondása szerint kezdetektől gond van vele. Már mindent megpróbáltak, de nem történt változás. Nem hajlandó változtatni életvitelén, és a hatóságok sem emelik ki környezetéből. Május 13-án aztán végleg betelt a pohár. a lakásában tüzet okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!