Hírek

2015.04.13. 08:53

Újabb információk a szombathelyi gyilkossággal kapcsolatban

Szombathely – A Vas Megyei Főügyészség közleménye szerint az április 7-én elhunyt hajléktalan nő italába azért kevertek gyógyszert, hogy megszerezzék 12 ezer forintját.

Unger Tamás

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint április 7-én, Szombathelyen gyógyszert kevertek egy hajléktalan nő italába azért, hogy az így elkábított sértettől a pénzét megszerezzék.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi április 7-én a délutáni órákban az egyik szombathelyi italboltban azért vásárolt a sértett nő részére szeszes italt, hogy abba gyógyszert keverve, a sértettet elkábítsa, és öntudatlan állapotát a táskájában lévő készpénz megszerzésére használja fel.

A sértett a részére kínált, gyógyszerrel kevert alkoholból nagyobb mennyiséget fogyasztott, amelytől elkábult, és ekkor a gyanúsítottak a sértett kézitáskáját kiborították, majd abból a benne lévő körülbelül 12 ezer forint készpénzét elvették.

Az eszméletlen sértettet egy ismerőse fedezte fel, aki a sértetthez mentőt hívott, azonban az orvosi beavatkozás ellenére az elfogyasztott, gyógyszerrel kevert alkohol hatása következtében kialakult keringési és légzési elégtelenség miatt a sértett a helyszínen elhunyt. A főügyészség az eljárás meghiúsítása, a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését.

Forrásaink azt is elárulták, hogy a gyilkosság elkövetői nagyon megijedtek, amikor rosszul lett a nő. Egyikük  sírva panaszolta el, hogy valószínűleg túllőttek a célon, és több gyógyszert kevertek az italába, mint kellett volna.

Azt is megtudtuk, hogy az idősebb gyanúsított már többször összeütközésbe került a törvénnyel.

Előzmények:

Meghalt egy hajléktalan nő a szombathelyi Zanati úton

Előzetesben a Szombathelyen meghalt nő feltételezett gyilkosai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!