Hírek

2016.04.19. 14:28

Újabb kilenc település lomtalanítási időpontjait mutatjuk!

Táplánszentkereszten nem mindegy, hogy a hivatal melyik oldalán él. Van, ahol május végén szabadulhat csak meg a lomoktól.

Budai Dávid

A megyében több tucat településen vannak már túl a nagy tavaszi lomtalanításon, jó pár településen azonban még csak most közeledik a limlom kihelyezésének pillanata. Most újabb kilenc település lomtalanítási időpontjai váltak ismertté. Ha esetleg nem találja saját települését, ne csüggedjen, lehet, hogy már megírtuk: itt, itt, itt, vagy itt.

Meggyeskovácsi

Lomtalanítás időpontja: április 25.

Elektronikai hulladék elszállítása: július 25.

Nárai

Lomtalanítás időpontja: április 26.

Elektronikai hulladék elszállítása: augusztus 1.

Pósfa

Lomtalanítás időpontja: május 2.

Elektronikai hulladék elszállítása: augusztus 15.

Szeleste

Lomtalanítás időpontja: május 2.

Elektronikai hulladék elszállítása: augusztus 15.

Bögöt

Lomtalanítás időpontja: május 4.

Elektronikai hulladék elszállítása: augusztus 22.

Gencsapáti

Lomtalanítás időpontja: május 21.

Elektronikai hulladék elszállítása: szeptember 26.

Táplánszentkereszt

Lomtalanítás időpontja: a hivataltól Szombathely felé eső területen: május 23., a hivataltól Tanakajd felé eső területen: május 24.

Elektronikai hulladék elszállítása: szeptember 19.

Ják

Lomtalanítás időpontja: május 28.

Elektronikai hulladék elszállítása: június 2.

Vasvár

Lomtalanítás időpontja: május 28.

A lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele: kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék), állati tetem, trágya, bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.), építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.), lapátos hulladék, gumiabroncs, veszélyes hulladék (permetezőszer maradék, permetezőszeres göngyöleg, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos­, üzemanyagos göngyöleg), elektronikai hulladék (hűtőszekrény, televízió, háztartási gép).

Az elektronikai hulladékot a lomtalanítástól eltérő időpontban szállítják majd el az adott önkormányzat udvaráról, ha oda előzetesen a lakosság összegyűjti. Fontos tudni, hogy e­hulladék alatt a háztartásokban elhasználódott, leselejtezett bontatlan elektromos berendezéseket kell érteni, mint például: mosógép, tv, hűtő, tűzhely, számítógép, monitor, mikrohullámú sütő, lemezjátszó, videó, kávédaráló, hajszárító, stb. Az elektronikai hulladék csak ép állapotban adható le a gyűjtőponton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!