Hírek

2014.12.18. 11:27

Újabb műtétet élt túl Botond

Magyarlak - Megint rosszabbra fordult a kis Botond állapota, még mindig a Markusovszky kórház gyermekintenzív osztályán ápolják. Botond tüdőgyulladást kapott, altatták, hogy ne legyenek fájdalmai. Szerdán kanült vezettek a légcsövébe, hogy könnyítsenek a kisfiú légzésén.

Bajdó Bettina

Horváth Antalné, a kisfiú nagymamája elmondta, Botond hetekkel ezelőtt elkapott egy felsőlégúti megbetegedést, nagyon rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá. A Markusovszky kórházban sokáig altatták, hogy ne legyenek fájdalmai. Botond tüdeje még nem teljesen tiszta, hőemelkedése is volt ma reggel, ráadásul újabb probléma merült fel nála.

- Botondot nemrég ébresztették fel az altatásból – folytatja a nagymama. – Nagyon nehezen tért magához, hiszen hosszú ideig volt mély álomban. A szervezetének is idő kellett ahhoz, hogy gépek nélkül, egyedül tudjon működni. Sajnos tegnap reggel kaptam a kórházból egy telefont, azonnal jöttem is Szombathelyre. A doktornő hívott, hogy műteni kell Botondot, mivel egyedül nem tud lélegezni. Lélegeztetőgépen pedig nem akarják sokáig tartani, mert az fertőzéseket, gyulladásokat is okozhat. Nagyon nem szerettem volna beleegyezni, hogy kanült vezessenek a légcsövébe, de nem volt más választásunk. A legjobbat szerettem volna neki.

Szerdán Botond az erős fájdalomcsillapítók ellenére is sokat szenvedett. Fájdalmában a fogait csikorgatta, véresre harapdálta a szája szélét. A nagymama szerint azonban ma reggelre jobban lett, megkönnyebbült. Mosolyog, amikor érzi szerettei közelségét. A család nagyon sokat imádkozik Botondért, és hálásak mindenkinek, akik ugyanezt teszik. Nagyon szeretnék, ha már együtt ünnepelhetnék a karácsonyt, ám erre kevés az esélyük. A testvérei nem is kértek mást az ünnepekre, csak azt, hogy együtt lehessen a család. Nincsenek könnyű helyzetben, folyamatos anyagi gondokkal küzdenek, arra is alig van pénzük, hogy meglátogassák Szombathelyen Botondot. De azt mondják, mindez addig nem számít, míg szeretet és összefogás tartja össze a családot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!