Hírek

2016.09.25. 20:45

Nagyarányú győzelem Vlasich Krisztiánnak - A többség elment szavazni

Csepreg - A szavazatok 71 százalékával ismét polgármesternek választották Vlasich Krisztiánt a vasárnapi időközi voksoláson.

Cseszkó Tamás

A jegyző ismertetése szerint a 2664 szavazásra jogosult közül 1582-en vettek részt a voksoláson, az érvénytelen szavazatok száma 23 volt. A 6 képviselői helyre 24 jelentkező volt. A végeredmény: a polgármester-választáson végül az előző városvezető, a függetlenként, Fidesz-támogatással indult Vlasich Krisztián győzött, ő 1132 szavazatot kapott - a voksok 71 százalékát. A második helyen Kovács András végzett 298 szavazattal (18,7 százalék), míg dr. Szabó Bálint 156 szavazatot kapott, ami 9,8 százalékot jelent.

Pócza Kosztur Renáta (kezében Adalind) és Pócza Günther épp szavazatát adja le Csepregen: 1580-en tettek még így vasárnap Fotó: Ohr Tibor

A polgármesteri eredmény ismeretében spontán ünneplés tört ki a városban. A Promenádon találkoztunk Vlasich Krisztián polgármesterrel, aki szimpatizánsok körében fogadta az első gratulációkat.

- Az első szó mindenképpen a köszöneté - kezdte nyilatkozatát Csepreg újraválasztott polgármestere. - Köszönet a csepregieknek, akik családommal együtt a legnehezebb időszakban is kiálltak mellettem. Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy valóban sikerült mozgásba hoznunk a várost. A mostani eredmény bizonyítja, hogy a városlakók többsége továbbra is bízik abban a munkában, amelyet 2014-ben elkezdtünk. Óriási ugyanakkor a felelősség rajtam, hiszen a bizalmat nemcsak megszerezni, hanem megtartani is fontos. Arra kértem a csapatomat, hogy szolidan ünnepeljünk, hiszen holnaptól fontos munka vár ránk, folytatnunk kell a város építését. Számomra továbbra is Csepreg az első, és bízom abban, hogy a mostani eredmény meggyőzte politikai ellenfeleimet, hogy széthúzás, zavarkeltés helyett a csepregiek békére és fejlődésre vágynak.

Izgalommal várták a helyiek a választások végeredményét, az utolsó pillanatig tartott a csepregi kampány. Napközben a helyi választási bizottság helyt adott egy magánszemély kifogásának, aki azt sérelmezte, hogy az egyik polgármesterjelölt, SZ. B. G. az 1. számú szavazókör előtt parkolt gépjárművével, miközben az autón választási hirdetmény volt látható. A határozat szerint a jelölt megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, mivel a szavazóhelyiségek bejáratától számított 150 méteres távolságon belül nem folytatható kampánytevékenység. A HVB eltiltotta Sz. B. G-t a további jogsértéstől.

Hosszú és izgalmas kampány zajlott Csepregen azóta, hogy a helyi testület négy tagja a nyár elején úgy döntött, feloszlatja önmagát. Király Árpád, Kovács András, Rabi Imre és Ziembicki Erzsébet azzal indokolta az akciót, hogy úgy érezték, nem tudnak együtt dolgozni Vlasich Krisztiánnal, a település polgármesterével. Egyfős többségüket kihasználva elérték, hogy időközi választásokat írjanak ki.

Az elmúlt hónapok is bővelkedtek politikai fordulatokban, Kovács András polgármesterjelölt feljelentette Vlasich Krisztiánt, ám a rendőrség lezárta a nyomozást bűncselekmény hiányában. Aztán a képviselő-testület négy ellenzéki tagja felfüggesztette a városvezetőt, és vizsgálóbizottság felállításáról is döntöttek. Mindeközben dr. Szabó Bálint, a harmadik polgármesterjelölt is rendszeresen tartott sajtótájékoztatót, amelyeken különböző visszaélésekkel vádolta meg a város első emberét.

Vlasich Krisztián azonban folyamatosan arról beszélt, hogy csupán zavarkeltés zajlik a városban, az ellenzék célja, hogy zűrzavart idézzenek elő az amúgy békés kisvárosban. A polgármester mindig is hangsúlyozta, hogy ő a csepregiekre bízza a döntést, akik most elsöprő, több mint 71 százalékos támogatottsággal szavaztak bizalmat Vlasich Krisztiánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!