Hírek

2015.11.24. 10:46

Újra indul a SI-HU Szlovén-Magyar Együttműködési Program

Lezárult a szlovén-magyar SI-HU Interreg 2007-2013 Együttműködési Program keretében megvalósult „Mentsünk együtt!” projekt, melynek záró rendezvényét november 20-án tartották a szlovéniai Muraszombaton.

A megbeszélésen az újonnan induló „2014-2020 Együttműködési Program" bemutatására és részletes ismertetésére is sor került.
A találkozót – melyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka képviselte – Dr. Aleksander Jevsek, Muraszombat polgármestere nyitotta meg.

A megbeszélésen Stanislav Wolf, a vezető partner projekt felelőse részletesen tájékoztatta a megjelenteket a „Mentsünk együtt!" projekt keretében végrehajtott szlovén-magyar gyakorlatokról a 2008-as kezdetektől egészen ez év június végéig, a projekt lezárásáig, majd kitért a tűzoltóságok számára beszerzett szakfelszerelésekre, valamint a projekt finanszírozására. Hangsúlyozta, hogy a közös együttműködésnek köszönhetően Muraszombat és Szombathely tűzoltói a technikai felszereléseken túl számos hasznos szakmai tapasztalattal is gazdagodtak, amelyeket éles beavatkozás során is kamatoztatni, alkalmazni tudnak.

Fotó: Stanislav Wolf

Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében megköszönte a részvételi lehetőséget, kiemelte a tűzoltóságok között kialakult rendkívül jó és hasznos együttműködést, és bizodalmát fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a közös munkának a jövőben is lesz folytatása.

A találkozó valamennyi résztvevője hasznosnak és eredményesnek értékelte a projektet és annak végrehajtását. A tervezett tevékenységeket hiánytalanul végrehajtották a partnerek és a program teljes egészében megvalósult, amely rendkívül jó alapot teremt a 2014-2020-as programban való részvételhez.

A jelenlevők végül a hamarosan induló „2014-2020 Együttműködési Programról" is tájékoztatást kaptak, amely a korábbiakhoz hasonlóan jelentős előrelépést jelenthet a határmenti régiók kapcsolatainak fejlesztésében, annak tartós és hosszú távú kialakításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!