Hírek

2017.07.04. 16:50

Ünnep Semmelweis napján: dr. Patai Árpád az Év Orvosa

SZOMBATHELY - Többszörösen örömünnep volt a kedd a vasi kórházak dolgozói számára: verseny-eredményt hirdettek és kitüntetéseket adtak át a Semmelweis-nap alkalmából.

Megtelt kedden délután a Markusovszky kórház Romhányi terme: kórházi elismeréseket adtak át az idei vasi Semmelweis-ünnepségen. A megjelenteket a hagyományokhoz híven prof. dr. Márkus Béla, a Tudományos Bizottság elnöke köszöntötte. A WHO Szemmel láthatóan tiszta kezek címmel hirdetett versenyt, amelyhez a Markusovszky kórház 15 osztálya, részlege csatlakozott.

 

A cél az volt, hogy népszerűsítsék a kéz alkoholos bedörzsölését, amely mindössze harminc másodpercet vesz igénybe, mégis hatékony a kórokozók terjedése ellen. Az első helyezett a gyermekgyógyászati osztály lett a megmérettetésen, a második a sürgősségi és a gyógyszertár csapata lett. Harmadik helyen a fül-orr-gégészet és az ortopédia végzett. Különdíjat kapott Éberhartné Kálmán Éva, aki saját festményével népszerűsítette a technikát az EEG-laborban.

 

Ezt követően elismeréseket adtak át. Elsőként az Év Orvosát hirdették ki: dr. Patai Árpádnak, a gasztroenterológiai és belgyógyászati osztály főorvosának ítélték oda a kitüntetést.

Az osztályvezető főorvos 1991-ben végzett gasztroenterológusként, 2015-ben szerezte meg PhD tudományos fokozatát. Kollégái szerint kiváló szakmai munkát végez, mindig jól szervezettség jellemzi. Etikus orvosi magatartást tanúsít, elkötelezett a gondozásban és a betegellátásban. Laudációjában kiemelték: a betegekkel és hozzátartozóikkal jó és emberséges kapcsolatot ápol.

Az Év Orvosa

Dr. Patai Árpád

Az Év Szakdolgozója

Kiss Anita

Az Év Gazdasági-műszaki Dolgozója

Máté Péter

A Kórház Kiváló Orvosa

Dr. Komáromy Anette

Dr. Plander Márk

Dr. Tóth Katalin

A Kórház Kiváló Szakdolgozója

Csöglei Andrea

Kálmán Mariann

Horváthné Kovács Erika

A Kórház Kiváló Dolgozója

Boda Istvánné

Katonáné Varga Tímea

Göndör Zoltán

Főigazgatói dicséretet kapott

Dr. Köves Ilona

Dr. Krizmanich Mária

Dr. Kálovits Ferenc

Mészáros Imréné

Pados János

Nagy Józsefné

Pörneczi István

Hendéné Balikó Gyöngyi

Szihay Györgyné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!