Hírek

2016.10.13. 08:19

Utakat javíthatnak Vas megyei önkormányzatok – Öt település kap vis maior támogatást

Az országban összesen 140 önkormányzat jut rendkívüli, úgynevezett vis maior forráshoz a Belügyminisztériumtól. Vas megyében öt településnek jut forrás, mindegyik úthelyreállításra (is) költ.

Bakos Ágnes

Az októberi már a kilencedik üteme az idei vis maior döntéseknek és most tette közzé a nyolcadik, még szeptember végén hozott döntéslistáját is a belügyi tárca.

Az októberben támogatott 65 önkormányzat között van Vas megyéből Szentgotthárd, Csehimindszent és Rönök.

Szentgotthárdé a legnagyobb összeg: 13,5 millió forintot kap az önkormányzat a nyári esőzések okozta útkárok kijavítására. Csehimindszent 3,4 millió forintot, Rönök 2,6 millió forintot kap, ugyancsak utak, utcák helyreállítására a kilencedik döntési körben.

A vis maior döntés nyolcadik ütemében országszerte 75, Vas megyében kettő támogatott önkormányzat szerepel. Az egyik Kétvölgy: 3,2 millió forintot költhet a település útfelújításra. A másik kedvezményezett a rendkívüli forrásból Szakonyfalu: út-, híd- és pince-partfal- javítást jelöltek meg, arra költhet a község önkormányzata 7,5 millió forint vis maior támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!