Hírek

2015.06.30. 14:30

Utcát neveztek el a szombathelyi orvosról

István Lajosról nevezték el a korábbi Horváth Boldizsár körút Vérellátó előtti szakaszát. Szombathely ezzel az új utcanévvel tiszteleg a neves orvosprofesszor és közéleti személyiség meghatározó munkássága előtt.

Szombathely neves személyisége és munkássága előtt tiszteleg a Vérellátó előtti utcaszakasz, mely mostantól a dr. István Lajos körút nevet viseli. István Lajos ugyan nem Szombathelyen született, de egész élete és munkássága a vasi megyeszékhelyhez köti. Itt végezte általános és középiskolai tanulmányait, majd az orvosi diploma megszerzését követően az akkori szombathelyi közkórházban helyezkedett el, ahol egészen nyugdíjazásáig dolgozott. Választott hivatásának eredményei - az ország első hematológiai osztályának megalapítása vagy a Vérellátó épülete -, valamint közéleti tevékenysége egyaránt Szombathely neves személyiségeinek sorába emeli.

Fotó: SZMK

Dr. Puskás Tivadar polgármester az utcanévtábla avatásán kiemelte, hogy István Lajos fontos személyisége volt Szombathely egészségügyének, a szombathelyi kórháznak, és meghatározó egyénisége a város szellemi életének is. Hangsúlyozta azt is, hogy István Lajos egész életében orvosként és közéleti emberként szolgálta az embereket, a szombathelyiek számára fogalmat jelent az ő neve.

A nyolc éve elhunyt nagyhírű orvos, a közéleti tevékenyége kapcsán is elismert szakember és elkötelezett lokálpatrióta emlékét ezentúl a 2008-ban felavatott szobra után az élete főművének tartott épület előtti körút is őrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!