Hírek

2017.04.27. 19:45

Fontos a vasiak véleménye - Nemzeti Konzultációra buzdítanak megyénk országgyűlési képviselői

A napokban érkeznek meg a Vas megyei háztartásokba is a kormány által küldött Nemzeti Konzultációs kérdőívek.

A véleménynyilvánítás fontosságát hangsúlyozták a térség fideszes országgyűlési képviselői, dr. Hende Csaba, Ágh Péter és V. Németh Zsolt közösen nyilatkoztak lapunknak, kiemelve: valóban nagyon fontos, hogy az emberek hallassák a hangjukat.

Dr. Hende Csaba rámutatott: a mostani kérdések egy-aránt szólnak nemzetünk függetlenségéről, a rezsicsökkentés védelméről, a civil szervezetek átláthatóságáról, akárcsak Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikájának megállításáról. - Világosan látszik, hogy Brüsszel egyre több fontos kérdésben akar a fejünk fölött dönteni. Mi azonban hiszünk a nemzeti függetlenségünkben, ezért is fontos, hogy a Brüsszellel vívott politikai küzdelemben számíthassunk a magyar emberekre - húzta alá dr. Hende Csaba, kiemelve, hogy az Európai Uniónak igenis tiszteletben kell tartania, hogy szuverén nemzetállamok alkotják.

Dr. Hende Csaba szerint áttekinthetővé kell tenni a politikát befolyásoló civil szervezetek működését

Az Állítsuk meg Brüsszelt! címmel indított nemzeti konzultációban hat kérdést tesznek fel az embereknek, a napokban elkezdték kézbesíteni a kérdőíveket, amelyeket május 20-áig lehet visszaküldeni. A kérdések között szó esik azokról a migránspárti, külföldről pénzelt szervezetekről is, amelyek dr. Hende Csaba szerint rengeteg pénzt keresnek az illegális bevándorláson, ezért tüntetésekkel és sorozatos támadásokkal próbálnak meg nyomást gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára. - Az a célunk, hogy napvilágra kerüljön, kik ők és milyen forrásokból működnek.

V. Németh Zsolt a kötelező betelepítésekkel kapcsolatos kérdéskörrel kapcsolatban fogalmazta meg véleményét. - A választókörzetemet súlyosan érintette az illegális bevándorlók tömeges érkezése. Az itt élők aggódva bár, de megértéssel fogadták, hogy Körmenden és Szentgotthárdon ideiglenes befogadóállomásokat kellett felállítani, és csak a polgárok példamutató türelmének, az önkormányzatok, rendészeti szervek higgadt, szakszerű munkájának köszönhetjük, hogy mára eltűntek a sátrak, nyugalomban, biztonságban élhetünk - fogalmazott a képviselő, hozzátéve: ahhoz, hogy ez így is maradjon, azt kérik, közösen állítsuk meg Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját, töltsék ki a kérdőívet és támogassák a kormány küzdelmét!

V. Németh Zsolt a kötelező betelepítések megakadályozásának fontosságát hangsúlyozta Fotók: VN-archív

- Fontos, mert ki akarják kényszeríteni a fizikai és a jogi határzár lebontását, azt akarják, engedjük be a migránsokat - emlékeztetett a politikus.

Ágh Péter úgy fogalmazott, a kormánynak és a kormánypártoknak határozott álláspontjuk van az ország sorsát közelről érintő kérdésekkel kapcsolatban, de nagyon fontos, hogy az állampolgárok is véleményt nyilváníthassanak. Elmondta: Brüsszel többek között a munkahelyteremtő intézkedéseket és az adócsökkentési politikát is veszélyezteti.

Ágh Péter egyebek között a béremelés és az adócsökkentés védelme miatt tartja fontosnak a részvételt

- El akarják venni a döntések jogát a tagállamoktól, meg akarják szabni, hogy milyen gazdaságpolitikát folytassunk, mennyi adót fizessünk - emlékeztetett a képviselő, hozzátéve: fontos, hogy Magyarország továbbra is a saját útját járhassa, hiszen szemben a baloldal kormányzásának időszakával, most erősödik a gazdaság, csökkennek az adók, és növekednek a bérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!