Hírek

2016.02.05. 13:09

V. Németh Zsolt : könnyebb lesz idén

Körmend - Az adócsökkentés éve kezdődött, áttörés lehet az otthonteremtésben és csökkenek a bürokráciaterhek - sorolta Körmenden tartott tájékoztatóján V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Bakos Ágnes

- A legfontosabb, hogy 16-ról 15 százalékra csökkent a személyi jövedelemadó - kezdte az idei változások ismertetését V. Németh Zsolt Körmenden. A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy csökkent a sertéshús áfája, ennek pedig már látható eredménye, hogy fehéredik a gazdaság. Csökkent az új lakóingatlanok áfája is, miközben kedvezőbb támogatási feltételekhez juthatnak a családok.

- Nőni fog a gyermekvállalási kedv, talán ez lesz a csok eredménye - hangsúlyozta. A bürokráciacsökkentésről a politikus azt mondta: egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb ügyintézés a cél. Azt mondta, az adó-átalakításokkal együtt 5,6 százalékkal nőtt a minimálbér. Arról is beszélt, hogy a járási hivatalok dolgozóinál kezdődik az új közszolgálati életpályamodell bevezetése, várhatóan ez év derekán. A közszolgálati létszámcsökkentésről azt mondta: minden hatodik dolgozó lesz érintett, az állam igyekszik kedvezményeket adni az önként munkahelyet váltóknak. Például magas összegre lehetnek jogosultak, ha vállalják, hogy adott éven át a versenyszférában tevékenykednek, nem pályáznak közszolgálati állásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!