Hírek

2016.10.06. 13:13

Vádat emeltek az egykori vasi polgárőr vezető ellen – Sikkasztás miatt felel

Szombathely – Tízmillió forintot sikkasztott el tavaly tíz hónap alatt a vasi polgárőr szövetség akkori elnöke – pontosabban egy országos civil szervezet Vas megyei szervezetének vezetője, így fogalmaz az ügyészség.

Bakos Ágnes

Országra szóló ügy lett a vasi polgárőr szövetségnél történtekből, részletesen beszámoltunk az esetről.

Idén májusban még hűtlen kezelés ügyében folyt a nyomozás, most sikkasztással vádolja az egykori vezetőt a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.A vád szerint tavaly januártól októberig „csapolta” a szervezet kasszáját a vezető. Hogy pénzt tudjon levenni a számláról, ahhoz a helyettese aláírására is szükség volt – a nyomozás eredménye szerint a helyettes nem tudott arról, hogy saját magának veszi ki a pénzt a főnöke.

Készpénzben hatmillió forintot sikkasztott, négymillió forint értékben pedig a szövetség üzemanyagkártyáival élt vissza – így jön ki a tízmillió forintos kár.A vád jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség, dr. Simon József főügyész.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!