Hírek

2016.09.26. 17:44

Vágányzár Vasvártól – Buszra kell szállni megint

Vasvár – Szerdán, majd a jövő héten kell vonatpótló buszra szállni Vasvár és Zalaszentiván között. Most már tényleg finisben a Szombathely–Zalaszentiván szakasz villamosítása. Csütörtöktől folyamatos feszültség alatt lesznek a berendezések!

Bakos Ágnes

Szeptember 28-án szerdán, valamint október 3-ától október 8-áig tartanak majd a pályakarbantartási munkálatok a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonalon – ismét. Többhetes teljes szünet után augusztus végén indult újra a közlekedés a 43 kilométeres szakaszon. Most már a végéhez ér a felújítás, de szerdán és a jövő héten változik egyes járatok menetrendje, és Zalaszentiván és Vasvár között vonatpótló autóbuszok járnak.

A „nagy felkapcsolás” is meglesz a napokban – tájékoztatott a GySEV Zrt.

A nyáron megépített nagyvasúti villamos felsővezetéki rendszert szeptember 29-én csütörtökön reggel hat órakor 25 ezer volttal feszültség alá helyezik.

Ez azt jelenti, hogy csütörtök reggeltől a vonali és az állomási villamos felsővezetéki áramkörök, a táp és a megkerülő vezetékek, az állomási kapcsoló berendezések, a segédüzemi transzformátorok, valamint a Szombathely és Zalaszentiván állomásokon kialakított vonalbontó berendezések folyamatos feszültség alatt állók lesznek. A berendezéseket megérinteni, de még megközelíteni is tilos, ugyanis életveszélyes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!