Hírek

2015.08.15. 13:11

Vajon lesz Kasza Tibi-Kelemen Krisztián duett a Joskar-Ola Napokon?

Mentő, tűzoltó és rendőrautó szirénája zúgott fel szombaton délelőtt a Joskar-Ola Napokon. A kulturális és sportfesztivál helyszínén két régi autó ütközött.

Cseszkó Tamás

Szerencsére a megrendezett baleset szintén a kétnapos programdömping része volt, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai látványos show-n mutatták meg, mi történik akkor, ha valóban baj történik. Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes végig kommentálta az eseményeket, a látogatók pedig a kezdeti telefonhívástól kezdve egészen a roncs elszállításáig végigkövethették az történéseket.

2015-ben is elstartolt tehát a Joskar-Ola Napok, mely egy kicsiny lakótelepi kezdeményezésből mára a város harmadik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. Mindezt Pálfalvi Róbert, a Joskar-Ola Alapítvány kuratóriumi tagja, a rendezvény egyik fő motorja árulta el nekünk, kiemelve, hogy tizenhat éve működik a kulturális és sportfesztivál.

- Az volt a célunk, hogy idén valamivel többet tudjunk adni a látogatóknak az egyszerű városi búcsúnál - mondta el Pálfalvi Róbert, akit négy-öt éves kihagyás után kértek fel arra, hogy vállalja magára a nagyszabású rendezvény szervezését.

- Fesztiválosodás – ez volt a mottója az idei évnek, és valóban megjelentek új elemek, három színpadon különböző stílusú zenék szólnak, raklapokból pihenő övezetet alakítottak ki, és az ország egyik legminőségibb vidámparkja is megérkezett a lakótelepre. - Folyamatos programok, műsorok, színes kavalkád, amelyek ide vonzzák az embereket – a szervezők szerint ez a siker titka. A program lebonyolításáért mintegy negyvenfős stáb felel, biztonsági emberek, szervezők, akik közül többen az alapítvány önkéntesei. Kíváncsiak voltunk arra, hogy összesen hány embert tud megmozgatni a kétnapos fesztivál. - Úgy számoltunk, hogy a rendezvény helyszínén egy időben 4-5 ezer ember lesz, összesen 15-20 ezer emberre számítunk – válaszolt Pálfalvi Róbert.

Kelemen Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője egy rádió adóvevővel sietett el mellettünk, hol egy-egy sört hozott a vendégeknek, hol arról gondoskodott, hogy a főzőverseny körül minden rendben legyen. Azt mondta, teljesen száműzte a politikát a rendezvényről, az a cél, hogy az emberek jól érezzék magukat. A városrészi rendezvény egyébként számos támogatóval büszkélkedhet, a képviselő elárulta, hogy az alapítványon belül felosztották, ki miért felel, neki jutott a forrásszerzés. - Örülök, hogy dr. Puskás Tivadar polgármester belátta, hogy ez a város egyik legnagyobb rendezvénye, és mind a kulturális alapból, mind a polgármesteri keretből kapott támogatást az alapítványunk – hangsúlyozta Kelemen Krisztián, aki azt is elárulta, hogy ő maga fél éve dolgozik azon, hogy minél több szponzort találjon a rendezvényhez.

- Helyi multicégeket, kis- és középvállalkozásokat kerestem meg, több mint negyven támogatót sikerült szerezni. Volt, aki pénzbeli, volt aki tárgyi felajánlást tett. Látták, hogy az idei rendezvény formabontó lesz, ezért láttak benne fantáziát – mondta el a képviselő. A fesztivál híre már a határon túlra is eljutott, a szervezőket megkereste az ORF, Ausztriából is több látogatót várnak. Azt is megkérdeztük Kelemen Krisztiántól, hogy neki mi a kedvenc programja. Elárulta:  a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség bemutatója különösen tetszett neki, mivel azokat a helyzeteket szereti, amikor minden eshetőségre megvan a forgatókönyv. - Lesz Kasza Tibi - Kelemen Krisztián duett az est folyamán? - tettük fel a kérdést, amire határozott nemleges választ kaptunk. A képviselő elárulta: énekből csak azért kapott ötös érdemjegyet, mert a tanára értékelte, hogy megtanulta a zeneelméleti ismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!