Hírek

2016.06.17. 18:37

Vakáció - Így búcsúztatták a tanévet a vasi iskolákban

Sokan búcsúznak el végleg az iskolájuktól. Ünnepi műsor és elismerésözön minden intézményben.

Pajor András

A megye legtöbb általános iskolájában a héten tartották az évzáró ünnepségeket, de több intézményben határoztak úgy, hogy majd csak a jövő héten zárják le hivatalosan is a tanévet. Hivatalosan, hiszen a gyerekek számára már június 15-én kitört a vakáció, így sokan az önfeledt nyári szünetet szakítják csak meg egy rövid időre, hogy ünneplőbe öltözzön testük és lelkük, vagy hogy elénekeljék, mennyire jó nekik.

SZOMBATHELY A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói ugyanis éppen ezt tették szerdán a tanévzárón. Miután az iskola igazgatója, Papp Tibor az iskola egykori diákjától, Király Gábortól idézett, a 11. évfolyamból verbuválódott zenekar, a Brainstorm az Ocho Macho együttes slágerével búcsúztatta a tanévet, az előadásba végül a közkedvelt zenekar frontembere, Kirchknopf Gergő is bekapcsolódott. A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 8/A osztályának 23 diákja a szerdai tanévzárón műsorral búcsúzott az iskolától, tanáraiktól és diáktársaiktól. Ezt követően ünnepi misét tartottak a ballagó diákok tiszteletére a Szent Quirin-templomban, ahol Veres András megyés püspök mondott beszédet és köszönt el a végzős tanulóktól.

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 8/A osztályának 23 diákja a tanévzárón műsorral búcsúzott az iskolától, tanáraiktól és diáktársaiktól Fotó: Unger Tamás

SÁRVÁR A város három általános iskolája jelenleg kong az ürességtől, a vakáció előtt már csak a jövő heti tanévzárókra várják vissza a nebulókat, közülük száznegyvenen köszönnek el tanáraiktól és diáktársaiktól. A Szent László Katolikus Általános Iskola ballagói közül sokan választották a gimnáziumot, többen a művészeti szakközépiskolát vagy a nyelvi specifikációt, és akad egy-egy kézilabdás és virágkötőjelölt is az osztályból. A Gárdonyi iskola két búcsúzó osztályából 26-an gimnáziumban, 19-en szakközépben, 11-en szakiskolában folytatják. A diákok által választott szakmák közül az informatikus, a gépi forgácsoló és a festő-mázoló is előkelő helyen szerepel. A Nádasdy általános iskolából a végzősök fele tanul tovább gimnáziumban, viszont 89 százalékuk érettségit adó középfokú iskolában folytatja tanulmányait. A városból ketten rendész szakra pályáztak, ők rendőrök szeretnének lenni.

KŐSZEG A Béri Balog Ádám Általános Iskolában ma 364 tanuló kapja kézhez tanév végi bizonyítványát, és 47 nyolcadikos ballag el. Az iskola búcsúzik két nyugdíjba vonuló pedagógusától, Kuntner Ferencnétől és Kóródi Sándornétól. Már készülnek a következő tanévre: 51 elsős kezdi meg tanulmányait a „Balogban” - tudtuk meg Földesi János igazgatótól.

A kőszegi Bersek József Általános Iskolában tegnap délután 46 ballagó diák köszönt el az intézménytől Fotó: Bersek iskola

A Bersek József Általános Iskolában pénteken volt a tanévzáró. A 252 tanuló közül 46 ballagó diák köszönt el az intézménytől. Kovácsné Szabó Éva igazgató búcsúbeszédében kiemelte, hogy a továbbtanulók közül 41 diákot vettek fel az első helyen megjelölt középfokú iskolába. Útravalóként egy idézettel köszönt el a nyolcadik évfolyamosoktól: „Hasznos életcélt találni és azt kitartóan megvalósítani - ez az egyik titka minden olyan életnek, amelyet érdemes megélni.” Felolvasta azoknak a tanulóknak a nevét, akik a tanév során kiemelkedően szerepeltek. Díszoklevelet kapott nyolc éven át kitűnő bizonyítványáért Fábián Dorina, Lakotár Hanna, Hütter Szilárda Lili 8. osztályos tanuló, az Alapítvány a Bersek József Általános Iskoláért továbbtanulási támogatását három 8. osztályos diák kapta: Lakotár Hanna, Pausz Réka, Hütter Szilárda Lili. Az iskola 50. évfordulójára alapított Bersek József Általános Iskoláért kitüntetést, bronz emlékérmet Bór Anett és Hütter Szilárda Lili érdemelte ki a nyolc tanéven át nyújtott, tanulmányi, sport- és kulturális versenyeken elért eredményeikkel.
BÜK A Felsőbüki Nagy Pál Általános és Szakiskolában szerdán zajlott a tanévzáró ünnepély: átadták az iskolai tantestület által megszavazott és a képviselő-testület által támogatott elismeréseket: ebben a tanévben az Ablánc-díjat Spilenberg Donát kapta. A képviselő-testület által alapított Jó tanuló, jó sportoló díjat Vasvári Sára hetedikes tanulónak ítélték. A díjakat dr. Németh Sándor polgármester és Pócza Csaba iskolaigazgató adták át. Az idei tanévzárón 71 jutalomkönyvet osztottak ki a jeles és kitűnő tanulók számára. Kossuth Domonkos Lajos, Pócza Franciska Csenge és Spilenberg Donát nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhettek, amiért díszoklevelet vehettek át.

A bizonyítványok kiosztásánál a tantermekben az osztályfőnökök értékelték röviden az elmúlt tanévet, és látták el jó tanácsokkal nyárra tanítványaikat, de a szülőknek is megköszönték az egész esztendős támogató segítségüket.


VÉP Ma 9 órakor veszi kezdetét a tanévzáró ünnepély és ballagás a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kosárlabdapályáján. 218 diák tanulmányi éve zárul itt. A két nyolcadik osztályban összesen 26-an kapják meg utoljára a bizonyítványukat. Közülük hárman tanulnak tovább gimnáziumban, 11-en szakgimnáziumban, a többiek szakközépiskolában. Nagyné Tancsics Ildikó igazgatón kívül  a hetedikesek is elköszönnek  majd a ballagóktól,  és a két végzős osztály is ad műsort. Az intézmény vezetése éremmel, könyvvel, oklevéllel jutalmazza az iskolában, valamint a tantárgyi,  sport- és művészeti versenyeken  kitűnően teljesítő diákjait.  Átadják a Tudás díjakat is: a  májusban meghirdetett pályázat díjazottai egyszeri, vissza nem  térítendő  pénzbeli juttatásban  és oklevélben részesülnek, öt  diák  tehetségét jutalmazzák így.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!