Hírek

2017.03.21. 18:30

Ágh Péter sikerrel lobbizott a faluért, hatmillió forintból fejlesztenek

Vámoscsalád - Hatmillió forint központi támogatást kapott a település: két buszmegálló is megújul a faluban és megszépül a negyvenéves játszótér.

Cseszkó Tamás

A vámoscsaládi művelődési ház udvarán találkozunk Németh Imrével, a település polgármesterével, valamint Ágh Péterrel, a körzet országgyűlési képviselőjével. A játszóteret figyeljük, ahol a mászókákat, hintákat már szó szerint kikezdte az idő vasfoga. A rozsdás játékok bizony negyven évvel ezelőtt kerültek Vámoscsaládra, több generációt kiszolgáltak, megértek a cserére.

Németh Imre és Ágh Péter a felújításra váró játszótér helyszínén. Negyven év után lesz lehetőség kicserélni a játékokat Fotó: Ohr Tibor

- Tavaly év végén kaptuk a hírt, hogy központi támogatásban részesült a falu, 6 millió forintból fejleszthetünk - mondta a polgármester, majd hozzátette, sokat köszönhetnek Ágh Péternek, aki ismét sikerrel lobbizott a településért. A régi játszótér helyén a 21. század követelményeinek megfelelő eszközök kapnak majd helyet, amelyek nemcsak szebbek, de biztonságosabbak is lesznek. A fejlesztésre összesen 3,8 millió forintot költenek. Szintén régi vágyuk volt az itt élőknek, hogy lecseréljék a régi buszmegállókat is a Fő úton, most erre is lesz lehetőség. A fedett váróhelyek korszerűsítésének költsége 2,2 millió forint.

- Jó látni, hogy Vámoscsaládon folyamatosan történnek örömteli események, és örömmel hallom a polgármester úrtól, hogy megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés is. Mindez azt jelenti, hogy van értelme a közös munkánknak, amelynek célja, hogy a falu valóban élhető település legyen - mondta az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!